چگونه با شوهرمان ارتباط صحیح برقرار کنیم؟

زندگی‌تان را سرشار از آرامش کنید

خودتان بهتر می‌‌دانید که زن ومرد با هم تفاوت دارند و هیچ گاه نباید توقع داشته باشید رفتار و عکس‌العمل‌های خانم‌ها و آقایان مثل هم باشد؛ البته باید گفت همین تفاوت‌ها هم هست که این دو را برای هم جذاب می‌کند. برای داشتن یک رابطه عاشقانه باید از خودتان بیرون بیایید و هوشمندانه متوجه تفاوت‌ها باشید و بیاموزید که چگونه رفتار کنید و مهارت ارتباط صحیح برقرار کردن را فرا بگیرید. قرار نیست همان‌گونه که با خواهرتان صحبت می‌کنید با شوهرتان نیز حرف بزنید؛ خواهر شما هم‌جنس خودتان است و در نتیجه ساختار مغزی‌‌ او شبیه شماست پس به راحتی حرکات و رفتارهایتان را درک می‌کند اما برای همسرتان بسیاری از حرف‌ها و رفتارها گنگ و مبهم است.

وقتی مردها بهتر ارتباط برقرار می‌کنند

مردها هنگامی بهتر ارتباط برقرار می‌کنند که بتوانند روی مکالمه خود با شما تمرکز کنند. در واقع آنها هنگامی احساس عملکرد بهتری دارند که از قبل حدود مکالمه را بشناسند و اطلاعات کافی را در دست داشته باشند. به این ترتیب، احساس می‌کنند روی هر مورد رفتاری کنترل کافی دارند.به همین دلیل نیازمندند هنگام صحبت و گفت‌وگو با شما تمرکز کافی داشته باشند. آنان دوست دارند، بدانند هدف از این صحبت چیست و اینکه از آن چه می‌خواهید. این باعث می‌شود هنگامی که با شما صحبت می‌کنند، بدانند چه کار می‌کنند.

وقتی به همسرتان احساس عدم امنیت می‌دهید

درخواست‌های ما زن‌ها در بسیاری موارد واضح نبوده و حتی می‌توان گفت گنگ و مبهم هم هستند. به عنوان مثال می‌گوییم: بیا با هم درباره خانواده‌​ات حرف بزنیم / علی، فکر می‌کنم ما باید راجع به رابطه‌مان صحبت کنیم/ بیا کمک کن، ببینم در مورد شغلم باید چه کار کنم. چنین در خواست‌هایی بسیار گنگ و مبهم هستند و حالت‌های متفاوتی را می‌توان برای مفهوم آنها در نظر گرفت. این درخواست، هیچ جهت خاصی را به همسر شما ارائه نمی‌دهد، این حالت مردها را معذب می‌کند. گویی که باید حتما آنچه را که از آنها می‌خواهید (و نمی‌دانند چیست) به شما بدهند و باید هم درک کنند خواسته واقعی شما چیست و آن را نیز برآورده کنند! در اینگونه موارد، مرد احساس می‌کند، روی هیچ موردی کنترل ندارد و احساس اجبار و فشار می‌کند اما قوانین بازی را هم نمی‌داند و این برایش ناامنی و عدم اطمینان به وجود می‌آورد؛ اما زن‌ها این مشکل را ندارند.

وقتی زن‌ها بهتر ارتباط برقرار می‌کنند

زن‌ها «فرایندمدار» هستند و باید حتما به نتیجه‌ای برسند و اصلا ناراحت نمی‌شوند اگر ندانند راجع به چه موضوعی می‌خواهند صحبت کنند یا که هدف از صحبت چیست. ۲زن می‌توانند به راحتی بنشینند و بگویند: «بیا با هم حرف بزنیم». آنها از فرایند ابراز کردن خودشان لذت می‌برند اما از نظر بسیاری از مردها، این فقدان ساختار، بسیار نگران‌کننده و آزاردهنده است.

مردها چطور واکنش نشان می‌‌دهند

ممکن است همسرتان علاقه‌ای به تعقیب این نوع گفت‌وگوها از خود نشان ندهد؛ ممکن است در مقابل صحبت کردن با شما، از خود مقاومت نشان دهد؛ ممکن است در تلاش برای منصرف کردن شما از ادامه مکالمه، با شما مشاجره کند؛ حتی این امکان وجود دارد که صحبت کردن با شما را مرتبا به تعویق بیندازد، البته گاهی اوقات هم ممکن است چنین فکر کند که «حواس پرت» هستید و نمی‌دانید چه می‌خواهید بگویید و زیاد جدی به صحبت‌هایتان گوش ندهد.

مردها از شکایت متنفر هستند

کلماتی مثل «تو» و «چرا» مردها را وارد وضعیت تدافعی می‌کند. مردها طبیعتا اهل رقابت هستند بنابراین ممکن است وقتی احساس چالش کنند با شما مبارزه کنند. بهتر است شکوه‌ها را به درخواست تبدیل کنید. سعی کنید با «دوستت دارم وقتی که …» یا «خیلی خوشحال می‌شوم وقتی که …» شروع کنید . همین کار به تنهایی باعث می‌شود او به حرف شما گوش کند.

راه‌هایی برای گذشتن از بن‌بست

راه حل ۱

هنگامی که می‌خواهید با نامزد یا همسر خود به صحبت بنشینید، به او «خط» بدهید و بگویید می‌خواهید راجع به چه موضوعی با او هم‌صحبت کنید، به چه نتیجه‌ای برسید و اینکه چه انتظاری از او دارید. به عنوان نمونه:

«عزیزم، بیا امشب کمی با هم صحبت کنیم.از هفته پیش که مادرت به دیدن ما آمد، اصلا با هم صحبت نکردیم. چرا به من نمی‌گی نظرت راجع به آمدن مادرت چی بود؟ بعد من هم نظرم را بهت می‌گم. با این کار یک‌بار دیگه که به دیدن‌مان بیاد، می‌تونیم رفتار بهتری داشته باشیم.»

«علی، می‌خوام راجع به رابطه خودمان باهات صحبت کنم. ۶ ماهه که ما نامزد شدیم و فکر می‌کنم وقتش رسیده که نکات قوت و ضعف رابطه‌مان را ارزیابی کنیم. فکر می‌کنم از این راه می‌توانم، احساس امنیت بیشتری داشته باشم و بفهمم که در کدام یک از زمینه‌ها نیاز به تلاش بیشتری داریم.»

«محمد، می‌خوام به من کمک کنی، بفهمم چطوری می‌تونم با رئیسم کنار بیام. این اواخر خیلی اضافه کاری کردم. یواش یواش از این کار خسته شدم. نمی‌دونم چطوری این موضوع را با او درمیون بذارم. فکر کردم اگه نظر مرد دیگه‌ای را هم بدونم، می تونم تصمیم بهتر و عاقلانه‌تری بگیرم »

راه حل ۲

از شوهر خود بپرسید؛ چرا که سؤال کردن از همسرتان به مکالمه شکل داده و به او کمک می‌کند، تا ساختار واضحی را برای آن در ذهن خود ترسیم کند. هرچه پرسش‌های شما خصوصی‌تر باشد، بهتر است. روش اشتباه: «فکر می‌کنم باید راجع به رابطه‌مان باهات صحبت کنم.» در این حالت همسرتان احساس خواهد کرد می‌خواهید از او بازجویی کنید و سپس او را محکوم کنید. پس می ترسد و می گوید: «چرا؟ مگه اتفاق خاصی افتاد»؟

روش درست: «فکر می‌کنم باید راجع به رابطه‌مون صحبت کنیم. ۶ ماهه که نامزد شدیم. فکر می‌کنی نقاط قوت و ضعف رابطه ما چیه؟ دوست داری رابطه‌مون به چه سمتی ادامه پیدا کنه؟» روش اشتباه: کار چطور پیش رفت؟ نامزد یا همسرتان در مقابل این سؤال، خلاصه‌ترین پاسخ ممکن را انتخاب می کند: مانند «بد نبود» روش درست: «عزیزم، پروژه جدیدی که داری چطور پیش می‌ره؟ به همون سختی که فکر می‌کردی؟»

روش نادرست: «محمد، در رابطه با رئیسم به کمکت احتیاج دارم.» روش درست: « محمد، بارئیسم مشکلی پیدا کردم(مشکل را برای او توضیح دهید). فکر می‌کنی باید مقابلش بایستم یا با ارشدم صحبت کنم؟ اگه توجای من بودی چه کار می‌کردی؟»

راه حل ۳

از خط دادن به او، به عنوان روشی برای مطالبه خواسته‌های خود استفاده نکرده و رک و راست صحبت کنید. یکی از بدترین عادت‌هایی که زن‌ها دارند، این است که در روابط خود با مردها رک و راست نیستند. در پرده ابهام وارد گفت‌وگو شدن و امتحان کردن او، با پرسیدن نظراتش درباره مسائل دیگر، از جمله این روش‌ها هستند. زن‌ها به این دلیل اینطور صحبت می‌کنند زیرا نمی‌خواهند ریسک کرده و نظر خودشان را مستقیم بیان کنند. صحبت‌های مبهم، نامفهوم و سربسته درباره علت ناراحتی‌مان، یکی دیگر از این روش‌هاست.

به جای آنکه رک باشیم و بگوییم از چه موردی ناراحت هستیم؛ ممکن است ده‌ها حرف دیگر بزنیم تمامی این راهکارها بسیار فریبکارانه بوده و باعث خواهد شد، مردها احساس کنند زن‌ها آنها را بازی می دهند. این موضوع بسیار آنها را عصبانی می کند. بیشتر مردها اظهار می‌کنند که از اینکه همسرشان به طور مستقیم نمی‌گوید از چه موردی ناراحت است عصبانی می‌شوند آنها می‌گویند متنفرند از اینکه خانم‌ها «به در می‌گویند تا دیوار بشنود»؛ آنها می‌گویند با این روش احساس احمق بودن می‌‌کنند زیرا زن‌ها آنقدر آنها را ساده می‌دانند که می‌‌توانند بازی‌شان دهند. با مرد زندگی‌تان رک و راست باشید. با این روش، آنها هدف از مکالمه را خواهند فهمید و با احساس امنیت بیشتری با شما صحبت خواهند کرد.

مواردی که نباید در رابطه با همسرتان انجام دهید

گوشزد کردن تمام مشکلات هنگامیکه از کار برمیگردد

آقایون به اندازه کافی در شغل خود با مشکلات بسیار زیادی مواجه هستند که باید تمام آنها را حل و فصل نمایند و دوست ندارند زمانیکه به منزل باز می‌گردند باز هم با مشکلات دیگری مواجه شوند. انسان‌ها به طور غریزی زمانیکه با مسائلی که در حد توانشان نیست برخورد می‌کنند، یکی از این دو راه را انتخاب می‌کنند: یا دعوا یا فرار؛ به همین دلیل زمانیکه شما همسرتان را با کوهی از مشکلات گلوله باران می‌کنید او هم در مقابل یکی از دو راه ذکر شده را انتخاب می‌کند. اگر در دعوا با شما شکست بخورد، راه دوم را انتخاب کرده و از برقراری ارتباط سالم با شما می‌گریزد.

پر حرفی

بیشتر اوقات خانم‌ها در مورد مشکلات خود شروع به پر حرفی می‌کنند. زمانیکه میتوان بازگو کردن آنها را در چند جمله خلاصه کرد، دیگر نیازی نیست که شروع به داستانسرایی کنید. بیشتر خانم‌ها پر حرف هستند و بحث را خیلی بیشتر از آن چیزی که نیاز است، به درازا می‌کشانند. بهتر است زمانی که می‌خواهید با همسر خود در مورد کارهای خانه و مسائل مربوط به زندگی مشترکتان صحبت کنید، گفتگوی کوتاه و شیرینی داشته باشید تا بتوانید بهترین نتیجه را دریافت کنید. همچنین اگر بتوانید بر روی نقاط مثبت خود و همسرتان تمرکز کنید بیشتر پیشرفت می‌کنید و بسیاری از مشکلات به خودی خود رفع خواهند شد. نباید در موقع بروز مشکلات فقط در مورد ازدواجتان صحبت کنید. راه حل دیگر این است که بیشتر گوش کنید تا اینکه بخواهید صحبت کنید. یکی از بزرگان می‌گوید: “همه باید آماده گوش کردن باشند، نشان دهند که قصد صحبت کردن دارند و به ندرت عصبانی شوند.”

هرج و مرج در دعواها

به همه ما آموزش داده‌اند که دعوا باید عادلانه باشد. اما به راستی معنای واقعی این جمله چیست؟ بر اساس اظهارات سمالی ۱۴ قانون برای “دعوا کردن” وجود دارد که باید در هر رابطه‌ای رعایت شود:

  1. پیش از هر چیز مشکل به وجود آمده را روشن کنید.
  2. فقط بر روی همان مشکل تمرکز کنید.
  3. سعی کنید با هم ارتباط فیزیکی ملایمی را برقرار کنید؛ مثلا دست‌های یکدیگر را بگیرید.
  4. از طعنه زدن به یکدیگر خودداری کنید.
  5. از جملاتی که در آنها “تو” وجود دارد، خودداری کنید.
  6. از “عبارات هیستریک” که مبالغه آمیز و تعمیم دهنده هستند، استفاده نکنید.
  7. پیش از اینکه به ادامه بحث بپردازید، باید هر گونه احساس ناراحتی و کینه را در طرف مقابل از بین ببرید.
  8. بر روی اشتباهات گذشته فرد مقابل دست نگذارید.
  9. عکس العمل‌های تند از خود نشان ندهید و از عباراتی نظیر “من دیگه نمی‌تونم ادامه بدهم” و یا ” تو داری منو به کشتن میدی” استفاده نکنید.
  10. در مقابل او از استراتژی سکوت استفاده نکنید.
  11. بحث و مشاجرات خود را در یک مکان کاملا خصوصی انجام دهید.
  12. برداشت شخصی خود از گفته‌های طرف مقابل را برای خودتان یک مرتبه دیگر تکرار کنید.
  13. مشکلات خود را با راه حل برنده-برنده حل نمایید.
  14. برای همسر خود ارزش و احترام قائل باشید.

رعایت این قوانین مشکلات شما را به حداقل رسانده و به شما و همسرتان کمک می‌کند تا بر سر مشکلات به توافق دست پیدا کنید.

سرزنش کردن

سرزنش کردن شریک زندگی تنها به این معناست که شما قصد دارید احساس بهتری نسبت به خودتان پیدا کنید. این کار در حین بحث و مشاجره‌های خانوادگی به هیچ وجه صحیح نمی‌باشد. مسئولیت تمام کارهای خود را به عهده بگیرید و اشتباهات خود را به گردن دیگران نیندازید. زمان صحبت کردن با همسر خود از کلمات مناسب استفاده کرده و به او احترام بگذارید تا مجال برقراری ارتباط صحیح را پیدا کنید.

استفاده از عبارات ناسزا

عبارات ناسزا می‌تواند شامل هر چیزی که همسرتان را حقیر می‌کند از جمله کلمات تند و رکیک باشد. زمانی که ما عصبانی می‌شویم دوست داریم مشکلات خود را با هر کسی که در نزدیکی‌مان است در میان بگذاریم، حال او چه یکی از اقوام باشد چه یک دوست. در این وضعیت سعی کنید همسر خود را در پیش روی دیگران کوچک نکنید و از جنبه‌های منفی او صحبت نکنید. این کار سبب می‌شود تا فاصله میان شما دو نفر بیشتر شود. باید تنها از نقاط قوت همسر خود در مقابل دیگران حرف بزنید و اگر هم نمی‌توانید، بهتر است که اصلا در مورد او هیچ حرفی نزنید. تا این جا به نکاتی اشاره داشتیم که شما باید در زندگی مشترک خود از انجامشان خودداری کنید. در این قسمت سمالی به ما چند نکته یاد می‌دهد که استفاده آنها در زندگی مشترک سودمند خواهد بود. این موارد عبارتند از : “گوش کردن، درک کردن، ارزش قائل شدن، و واکنش درست نشان دادن”

  • گوش کردن: با این کار شما به همسر خود ثابت می‌کنید که حرف‌هایش برای شما ارزشمند و مهم هستند.
  • درک کردن: با این کار شما گفته‌های او را برای خود مجددا تجزیه تحلیل می‌کنید تا هیچ گونه سوء تفاهمی پیش نیاید.
  • ارزش قائل شدن: شما دو نفر منظور اصلی خود را برای یکدیگر توضح می‌دهید تا هیچ گونه برداشت غلطی ایجاد نشود.
  • واکنش صحیح: با نوعی ارزش و احترام خاص به درک متقابل او پاسخ می‌دهید.

نکات ذکر شده چندان زیاد نبودند و شما می‌توانید به راحتی از آنها بهره بگیرید. سعی کنید همین حالا طرز برخورد خود با همسرتان را تغییر دهید. منتظر نباشید تا از او حرکتی سر بزند، برای اینکه شاید او به درستی نداند که باید از کجا شروع کنید. فقط تا آن جا که می‌توانید، سعی کنید تا به بهترین نحو با او ارتباط بر قرار کنید. یاد گرفتن این کار تنها در طول زمان دارازی امکان پذیر خواهد شد.

جمع‌آوری و تنظیم: کاویاب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.