انسولین درمانی چگونه انجام می گیرد؟

تاثیر انسولین بر قند خون و اهداف درمانی آن

آگاهی از چگونگی عملکرد انسولین و تاثیر آن بر قند خون می‌تواند به شما در کنترل بیماری‌تان کمک کند. به‌کارگیری آن از مهم‌ترین روش‌های درمانی دیابت است. پس بهتر است که بیشتر با تاثیر انسولین بر قند خون و اهداف درمانی آن آشنا شوید. یادگیری این مسائل و آگاهی بیشتر از آن‌ها به بیمار کمک می‌کند تا از عواقب بیماری دیابت تا حد امکان جلوگیری کند.

نقش انسولین در بدن

انسولین قند خون را تنظیم می‌کند. نقش اصلی آن ثابت نگهداشتن میزان گلوکز موجود در خون است. بعد از این‌که چیزی می‌خورید، کربوهیدرات‌های موجود در آن می‌شکنند و به گلوکز، یعنی منبع اولیۀ انرژی بدن تبدیل می‌شوند و وارد خون می‌گردند. به‌طور طبیعی، پانکراس انسولین تولید می‌کند و ورود گلوکز را به داخل بافت‌های بدن ممکن می‌سازد.پس از خوردن، زمانی‌که میزان انسولین در بدن بالا می‌رود، گلوکز اضافی به‌شکل گلیکوژن در کبد ذخیره می‌شود. در میان وعده‌ها وقتی میزان انسولین کاهش می‌یابد، کبد گلیکوژن ذخیره شده را به گلوکز تبدیل کرده و وارد جریان خون می‌سازد.

این امر سبب می‌گردد تا قند خون همواره در حالت نسبتا ثابتی باقی بماند.اگر پانکراس آن را ترشح نکند یا میزان انسولینی که آزاد می‌کند کم  باشد (دیابت نوع ۱)، یا این‌که بدن انسولین کافی تولید نکند یا در برابر عملکرد آن مقاوم شده باشد (دیابت نوع ۲) قند خون به‌دلیل عدم توانایی ورود به سلول‌ها، به میزان زیادی افزایش می‌یابد. اگر این مسئله مورد درمان قرار نگیرد ممکن است عواقبی نظیر کوری، آسیب به اعصاب بدن و ناراحتی‌های کلیوی در پی داشته باشد.

اهداف انسولین درمانی: 

اگر به دیابت نوع اول مبتلا باشید انسولین درمانی می‌تواند انسولینی که بدن شما نمی‌تواند تولید کند را جبران نماید. گاهی در درمان دیابت نوع دوم و دیابت مربوط به بارداری اگر دیگر راه‌های درمانی قادر نباشند میزان قند خون را در حد دل‌خواه ثابت نگه‌دارند از انسولین‌درمانی استفاده می‌شود. اگر پزشک به شما توصیه می‌کند که انسولین‌درمانی را آغاز کنید حتما آن را جدی بگیرید تا از عواقب ناشی از افزایش قند خون پیش‌گیری شود.

برنامه‌ی درمانی شما:

نوع و میزان انسولین، تعیین کنند‌ی برنامهی درمانی بیمار است. انواع گوناگونی از آن موجود است که سرعت هریک در کنترل قندخون و مدت زمانی که آن‌را ثابت نگه می‌دارد باهم متفاوت است. اغلب توصیه‌ی پزشک این است که انواع مختلف انسولین باهم ترکیب شوند. برای تصمیم‌گیری در مورد این‌که به چه میزانی احتیاج دارید، پزشک عوامل متعددی را درنظر می‌گیرد. این عوامل، نوع دیابتی که به آن مبتلا هستید، میزان قندخون، میزان نوسان گلوکز در طول روز و سبک زندگی‌تان را شامل می‌شود.راه‌های مختلفی برای انتقال انسولین به بدن وجود دارد. اما معمولا آن‌را چند بار در روز و زیر پوست تزریق می‌کنند. از میان سرنگ‌های گوناگون، خودکارهای تزریق و تلمبه‌ای که به‌صورت دائمی انسولین را از طریق سوند زیر پوست جریان می‌بخشد می‌توانید خودتان یکی را انتخاب کنید.

در سال ۲۰۱۵ نوعی انسولین استنشاقی تحت عنوان آفرزا (Afrezza) روانۀ بازارهای ایالات متحده شد. این دارو که برای بزرگ‌سالان مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ مناسب است، نوعی ارآن است که به‌سرعت اثر می‌کند. بیمار آن‌را پیش از مصرف غذا استنشاق می‌کند. این دارو نمی‌تواند جایگزین داروی انسولین کنونی باشد و برای همۀ بیماران نیز مناسب نیست. بیماران سیگاری یا افرادی که به ناراحتی‌های ریوی نظیرتنگی نفس یا بیماری انسداد ریه دچارند نمی‌توانند آفراز را مصرف کنند. درنهایت این پزشک است که در مورد مناسب بودن این دارو برای شما تصمیم می‌گیرد.ممکن است در شرایط کنونی ازنظر درمانی برای‌تان ضروری باشد اما نباید اجازه دهید که کنترل زندگی‌تان را از دست‌تان خارج کند. با انتخاب برنامۀ‌ی درمانی مناسب که براساس نیازها و سبک زندگی‌تان تنظیم شده است می‌توانید به‌راحتی ازعواقبی که دیابت به دنبال دارد پیشگیری کنید و زندگی سالم و پویایی برای خود رقم بزنید.

منبع parsegard.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.