با ریجاب آشنایی دارید؟

دیدنی های شهر ریجاب

ریجاب  نام یکی از شهرهای استان کرمانشاه می‌باشد. این شهر در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه در مسیر دالاهو به سرپل ذهاب واقع است. ریجاب (ریژاو) در ۱۲۰ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه در مسیر دالاهو به سرپل ذهاب واقع است. این منطقه از سمت شمال به شهرستان ثلاث باباجانی، از شرق به شهر کرند غرب، از جنوب و غرب به شهرستان سرپل ذهاب محدود می‌شود. ریجاب یکی از ۵۰ منطقه نمونه گردشگردی استان کرمانشاه است. این شهر دارای رودخانه الوند، قبر سلطان سی قلی، برج خاموشی، زندان دوناب و ده‌ها اثر ملموس و ناملموس بکر و استثنایی تاریخی و طبیعی دیگر است.

ریجاب و قبرستان
ریجاب یکی از ۵۰ منطقه نمونه گردشگردی استان کرمانشاه است

واژه ریجاب در واقع عربی شده واژه «ریژاو» است که در زبان کردی سه معنا برای آن متصور است که مناسبترین آن «ریژاو به معنی محل ریزش آب» می‌باشد. وجه تسمیه ریجاب، وجود رود خروشان الوند و آبشارهای زیبای آن است که از دامنه کوه دالاهو سرچشمه می‌گیرد. مرکز این شهر، بان مزاران است و روستاهای تابعه آن عبارتند از: بان مزاران، داراب، شالان، ژالکه، باباجانی عبدالحمید، شهرک ریجاب، کوشکری، زرده، سید محمد و قلقله یاران.

جاذبه های طبیعی ریجاب

آبشارها:

ریجاب و آبشار
آبشار ریجاب از بلندترین آبشارهای ایران است

آبشار ریجاب در قسمت شمال غرب شهرک ریجاب و در روستای ژالکه واقع شده و یکی از جمله بلندترین آبشارهای ایران محسوب می شود. در قسمت بالای این آبشار روستایی با نام ژالکه و در قسمت پایین این آبشار با عبور از دره هونه به روستای پیران منتهی می شود. روبروی همین آبشار، آبشار زیبای دیگری قرار دارد.

 رودخانه الوند :

ریجاب و رودخانه
رودخانه الوند تنها رودخانه ریجاب است

رودخانه الوند یا هلوند (به معنای شیرین) تنها رودخانه این شهر است. این رودخانه از ارتفاعات سیاه دانه واقع در کوه های دالاهو سرچشمه می گیرد و پس از طی مسیر پر پیچ و خم باغ های گردو، وارد شهرهای مرزی سرپل زهاب و قصرشیرین و سپس وارد کشور همسایه، عراق می شود.

دره ها :

ریجاب و دره کوهستانی
دره های جنگلی این شهر عمدتا در امتداد رودخانه الوند کشیده شده اند

یکی از جلوه های زیبای طبیعت ریجاب، ساختار توپوگرافیک آن است. به طور کلی عمده ترین دره های جنگلی و کوهستانی ریجاب عبارتند از: دره لرز، دره تاویان، دره مران، انجیر کلان، دره صالحان، قمه قوله، دره هونان، دره تاریکه، دره چنار، مری بول، دره علارو و دره هونه. دره های جنگلی این شهر عمدتا در امتداد رودخانه الوند کشیده شده اند و پیرامون آن را انبوهی از جنگل های گیاهی متنوع فرا گرفته است. دره های کوهستانی هم عمدتا در میان قله های مرتفع قرار گرفته و جولانگاه رودخانه دایمی و خروشان الوند هستند.

چشمه ها :

ریجاب و چشمه غسلان
چشمه غسلان در بابایادگار که از آن به عنوان آب شفابخش یاد می کنند

چشمه های متعددی در منطقه  وجود دارد که تعداد آن ها به بیش از بیست چشمه می رسد اما از عمده ترین آن ها از نظر آبدهی چشمه هایی با نام های حشانه و کولیتان می باشد که قسمت اعظم آب رودخانه را تأمین می کند. چشمه غسلان که در بابایادگار واقع شده و از آن به عنوان آب شفابخش یاد می کنند.

پوشش جنگلی و گیاهی:

ریجاب و کوهستان
پوشش گیاهی ریجاب بسیار متنوع است

برخی از درختان و درخچه های جنگلی منطقه ریجاب عبارتند از: بلوط، پسته کوهی، زالزالک، آلبالوی وحشی، تمشک وحشی، بید، انجیر، گردو، انار، چنار، انگور، هلو، و زیتون. گیاهان داروئی که در ریجاب به وفور یافت می شوند عبارتند از: چینور، گنور و ریواس، سماق، اسپن یا اسپند، زو، کنگر، سیرونه، پیچک و کول، قارچ، تولکه، ترشکه، گیلاخه، چاوبازه، شن، سیاکوز، و غیره.

ریجاب دارای جاذبه های طبیعی و تاریخی زیادی می باشد. در ریجاب داروهای گیاهی زیادی مثل چینور، گنور و ریواس، سماق و…یافت می شود. مقبره ابودجانه یکی از یاران پیامبر اسلام یکی از جاذبه های تاریخی منطقه ریجاب می باشد. در منطقه ریجاب درختان و درخچه های جنگلی زیادی مانند بلوط، پسته کوهی، زالزالک و … وجد دارد.  دره های جنگلی و کوهستانی ریجاب زیبایی این منطقه را در چندان کرده است.

منبع shortevent.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.