آیا سونا باعث لاغری می‌شود؟

به هر قیمتی لاغر نکنید

وقتی بحث از اتاق بخار و سونا به میان می‌آید، مردم و طرفداران این اتاق‌های بخار به دو دسته تقسیم می‌شوند: یکی آن دسته از افراد که همیشه در این اتاق‌ها هستند و هیچ‌گاه از نشستن در آنجا سیر نمی‌شوند، دسته دوم هم کسانی هستند که متوجه علاقه شدید دیگران نمی‌شوند. اگر شما هم جزو دسته دوم باشید، از اینکه چرا دیگران تا به این حد مشتاق حضور در این اتاق‌ها هستند، تعجب خواهید کرد. آیا سونا واقعاً باعث بهبود سلامتی یا سرعت گرفتن روند کاهش وزن می‌شود یا نه همه اینها تصوراتی بیش نیست؟

آیا سونا به کاهش وزن کمک می‌کند؟

اگر داخل اتاق داغ نشسته‌اید و احساس می‌کنید وزنتان درحال کم‌شدن است، اشتباه نمی‌کنید، این قضیه تاحدودی درست است. در حقیقت، سونا راه بسیار خوبی برای آرامش بعد از تمرین محسوب می‌شود؛ اما هیچ کمکی به کاهش وزن شما نمی‌کند. البته وقتی به سونا می‌روید، بیشتر عرق کرده و آب بدنتان کم خواهد شد؛ اما درنظر داشته باشید که به محض اینکه آب بنوشید دوباره وزنتان به حالت اولیه برخواهد گشت.

اگر تصور می‌کنید که سونا یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش وزن سرعتی است، پس تجدید نظر کنید. طبق مطالعات انجام شده، این کار می‌تواند بسیار خطرناک و آسیب‌زا باشد؛ زیرا بسیاری از کشتی‌گیران و افرادی‌که می‌خواهند قبل از مسابقه، وزن‌کشی شوند از این روش استفاده می‌کنند؛ زیرا کم‌آب شدن بدن بسیار خطرناک و جدی است؛ هیچ‌گاه با آب بدن شوخی نکنید.

یک کارشناس تغذیه معتقد است، سونا تاثیری در لاغری واقعی افراد نداشته و تنها چیزی که افراد در سونا از دست می‌دهند آب بدن است. بابایی با اشاره به استفاده برخی افراد از سونا جهت لاغری، گفت: سونا روش علمی برای کاهش وزن محسوب نمی‌شود و استفاده بیش از حد از آن می‌تواند عوارض و عواقب خطرناکی برای فرد به دنبال داشته باشد.

وی تصریح کرد: به طور متوسط ۵۵ تا ۶۵ درصد بدن افراد بالغ را آب تشکیل می‌دهد که این میزان آب در بدن کودکان بیشتر است و با رفتن به محیط گرم و افزایش تعریق بدن به طور طبیعی آب بدن کم می‌شود. بابایی تصریح کرد: در سونا فرد با قرارگیری در محیط گرم و افزایش تعریق بدن آنچه از دست می‌دهد آب است، نه چربی.

وی افزود: با از دست رفتن آب بدن، وزن بدن تا حد دو تا سه کیلو و یا شاید هم بیشتر کم می‌شود (بسته به میزان مدت ماندگاری در محیط گرم دارد)، اما آنچه از دست می‌رود تنها آب بدن است و چربی‌های بدن دست نخورده باقی می‌مانند.

سونا و اتاق
برای کاهش وزن سونا روش مناسبی نیست

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: چربی طی پروسه سوخت و ساز در بدن از بین می‌رود و برای افزایش سوخت و ساز هم باید فعالیت بدنی داشت. وی افزود: با افزایش فعالیت بدنی سوخت و ساز بدن افزایش یافته و حرارت بدن بالا می‌رود و این امر افزایش تعریق بدن را رقم می‌زند، اما باید توجه داشت تعریق ناشی از فعالیت در نتیجه سوختن چربی است و با تعریق در سونا که ناشی از دست رفتن آب بدن است، بسیار متفاوت است.

بابایی به خطرات کم آبی بدن در پی افزایش تعریق در سونا اشاره کرد و افزود: یکی از عوارض مهم کم آبی کاهش حجم خون است که می‌تواند خروجی خون از قلب را کاهش دهد. همچنین کم آبی می‌تواند منجر به افزایش غلظت خون شود که عوارض خاص خود را دارد.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: یکی از عوارض افزایش تعریق بدن افزایش دفع پتاسیم و سدیم است که از دست رفتن این دو منجر به اختلال در تعادل آب و الکترولیت بدن شده و این امر افت فشار خون را رقم می‌زند که بسیار خطرناک است و درنهایت منجر به غش کردن فرد می‌شود.

بابایی تصریح کرد: با توجه به این عوارض توصیه می‌شود افراد از سونا در حد تعادل استفاده کنند و بدانند زیاد ماندن در سونا تنها عایدی که دارد کم آبی بدن با عوارض بسیار آن است.

جمع‌آوری و تنظیم: کاویاب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.