گوشی هوشمند توان مغز  را کاهش می دهد

قرار گرفتن گوشی هوشمند در معرض دید فرد، موجب کاهش توانایی مغز وی می شود

اگر شما وابسته به گوشی هوشمند خود شوید، به یک دستگاه جادویی تبدیل می شود که هر ثانیه نام خود را در مغز شما فریاد می زند. (در حال حاضر این دستگاه جادویی محبوب ترین محصول مصرفی است که تا به حال ساخته شده است). در دنیای امروز همه یکی از این دستگاه های فریبنده جادویی به همراه خود دارند.

براساس مطالعات رابینسون مایر، افرادی که به گوشی وابسته می شوند در هر مکانی که باشند ذهنشان درگیر چک کردن گوشی است، فشار و استرس ناشی از چک کردن گوشی موجب ناامیدی، ناراحتی، خستگی و افسردگی می شود.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد گوشی هوشمند می تواند توجه کاربر خود را حتی زمانی که فرد از آن استفاده نمی کند جلب کند و آگاهانه به گوشی خود فکر کند و ذهن درگیر شود.

در افرادی که به گوشی های هوشمند وابسته تر هستند، این تاثیرات بیشتر است، مانند افرادی که می گویند: “بدون گوشی دچار مشکل می شوم، حتی یک روز هم نمی توانم تحمل کنم.”

پروفسور آدریان وارد و همکارانش از دانشگاه تگزاس آستین آزمایشی طراحی کردند تا برای اولین بار میزان تمرکز افراد را هنگامی که گوشی هوشمندشان در نزدیکی آنهاست ولی از آن استفاده نمی‌کنند، اندازه‌گیری کنند. این آزمایش که با استفاده از ۵۰۰  کاربر گوشی هوشمند انجام شد، نشان داد که مردم چگونه می‌توانند وظایف خود را بدون حواس پرتی به اتمام برسانند.

در یکی از آزمایش‌ها، دانشمندان از شرکت‌ کنندگان خواستند که پشت یک میز کامپیوتر بنشینند و یک سری کار که نیاز به تمرکز کامل دارد را انجام بدهند. هدف از این تست اندازه‌گیری ظرفیت شناختی توانایی مغز در نگهداری و پردازش اطلاعات در هر موقعیتی است.  قبل از شروع تست، از شرکت ‌کنندگان خواسته شد تا تلفن همراه خود را روی حالت بی‌صدا بگذارند و آنها را روی میز،  جیب، کیف یا در اتاق دیگری قرار بدهند.

شرکت‌ کنندگانی که گوشی هوشمند خود را در اتاق دیگری گذاشته بودند عملکرد بهتری از آنهایی که گوشی خود را روی میز قرار داده بودند نشان دادند، همچنین عملکرد گروه اول بهتر از آنهایی بود که گوشی را در جیب یا کیف خود گذاشته بودند.

وارد می‌گوید: «یک روند خطی را می‌بینیم که نشان می‌دهد هرچه توجه به گوشی هوشمند بیشتر جلب شود، عملکردهای شناختی فرد شرکت کننده کاهش می‌یابد. ذهن آگاه شما به تلفن همراه فکر نمی‌کند اما این فرآیند (پروسه فکر نکردن به چیزی) بخشی از عملکردهای روانشناسی محدود شما را مشغول می‌کند.

منظور از عملکردهای روان ‌شناختی  توصیف، اکتساب، ذخیره ‌سازی، تبدیل و استفاده از دانش است. عوامل مختلفی همچون ادراک، حافظه، زبان، استدلال، و تصمیم‌ گیری از جمله فرآیندهای ذهنی هستند که در مراحل گوناگون شناخت دخالت دارند.

در آزمایش دیگری، دانشمندان به بررسی میزان وابستگی شخص به گوشی هوشمند خود در طی یک روز معمولی پرداختند، این عمل بر عملکردهای شناختی فرد تاثیر می‌‌گذارد. از شرکت‌ کنندگان خواسته شد مشغول انجام کارهای کامپیوتری شوند و گوشی هوشمند خود را روی میز، در اتاق دیگر، در جیب یا کیف قرار دهند. همچنین از تعدادی خواسته شد که گوشی خود را خاموش کنند.

شرکت‌ کنندگانی که وابستگی بیشتری به تلفن همراه خود داشتند، بدترین عملکرد را نسبت به سایر شرکت کنندگان نشان دادند. البته این نتایج در شرایطی حاصل شد که گوشی هوشمند آنها روی میز، در کیف یا جیب آنها بود.

وارد و همکارانش به این نتیجه رسیدند که مهم نیست گوشی هوشمند خاموش یا روشن باشد، قرار گرفتن تلفن همراه شخص در دید یا در محلی با دسترسی آسان، منجر به کاهش توانایی فرد در تمرکز کردن و انجام وظایفش می‌شود چرا که بخشی از مغز آگاهانه سعی دارد از برداشتن گوشی و استفاده از آن اجتناب کند.

دانیل اوپنهایمر استاد روانشناسی از دانشگاه کالیفرنیا ، تحقیقاتش بر زندگی دیجیتال متمرکز شده است. او و همکارانش چند سال پیش به دانش آموزان پیشنهاد کردند یادداشتهای خود را به صورت دستی انجام دهند،  اوپنهایمر متوجه شد دانش آموزان زمانی که به صورت دستی یادداشت می کنند مفهوم را بهتر متوجه می شوند تا زمانی که از لپ تاپ استفاده می کنند.

مطالعات اوپنهایمر نشان داد، اشیاء انرژی به فرد می دهند تا توجه شان را جذب کنند. برای مثال اگر یک کیک شکلاتی کنار میز فردی که رژیم غذایی دارد باشد، او وسوسه می شود کیک را بخورد و اگر یک پاکت سیگار در کنار یک فرد که ترک کرده باشد، او دوباره سیگار می کشد. پس فردی که به گوشی وابسته باشد اگر گوشی را نزدیک خود ببیند، وسوسه می شود و گوشی را چک می کند و در هنگام انجام کار تمرکز خود را از دست می دهد.

بخش تحقیقات اوپنهایمر در مورد هزینه های روانشناختی و مزایای فن آوری های جدید که  در زندگی روزانه نفوذ کرده اند، بود. اوپنهایمر می گوید: چیزهای بزرگ خیلی سریع همه گیر می شود. سال پیش رو دهمین سالگرد آیفون است و اینترنت تنها ۲۵ سال است که به وجود آمده است در حالی که ما آنقدر وابسته تکنولوژی شده ایم که زندگی بدون تکنولوژی را نمی توانیم تصور کنیم.

منبع huffingtonpost.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.