با خواص سیر برای پوست و مو آشنا شوید

پوست و موی زیبا را با داروهای خانگی تجربه کنید

یکی از ناخوشایندترین بیماری‌های پوستی که بسیاری از افراد از دوران بلوغ با آن درگیر هستند، آکنه و جوش است. به آکنه جوش غرور جوانی نیز می‌گویند. آکنه بر زیبایی پوست و سلامت آن تأثیر می‌گذارد، به‌ همین‌ دلیل افراد برای درمان آن و مراقبت از پوست خود روش‌های مختلف را امتحان می‌کنند. شاید شما هم از روش‌های مختلفی برای درمان آکنه و درمان جوش صورت خود استفاده کرده باشید، اما آیا تاکنون سیر را امتحان کرده‌اید؟

مختصری درباره‌ی آکنه

آکنه نوعی بیماری پوستی است که در آن برآمدگی‌هایی به‌شکل کورک یا جوش چرکی روی پوست ظاهر می‌شود. آکنه خود نوعی از جوش است. این جوش‌ها همان فولیکول‌های مو هستند که تحریک شده‌اند و التهاب پیدا کرده‌اند. معمولا آکنه روی صورت، پشت، گردن یا شانه‌ها ظاهر می‌شود. آکنه هنگامی اتفاق می‌افتد که منافذ پوست توسط سلول‌های مرده‌ی پوست، چربی (سبیوم) یا باکتری‌ها مسدود شوند. احتمال ابتلا به آکنه در هر سنی وجود دارد، اما به‌طور کل این مشکل در دوران بلوغ شایع‌تر است. عوامل زیر نیز نقش مهمی در ایجاد آکنه ایفا می‌کنند:

  • بیماری‌ها
  • استرس
  • برخی از داروها
  • تغییرات هورمونی
  • تعریق زیاد
  • محصولات مراقبت از پوست و مو
  • عدم رعایت بهداشت

درست است که در برخی موارد نمی‌توان از آکنه جلوگیری کرد، اما رعایت چند نکته تا حدودی از بروز آکنه پیشگیری می‌کند:

  • شستن پوست به‌شکل منظم، به‌ویژه پس از تعریق شدید
  • استفاده از لوازم آرایشی بدون چربی
  • عدم استفاده از لوسیون‌های چرب روی پوست مستعد آکنه
  • متوقف کردن داروهایی که سبب بروز آکنه می‌شوند (با نظر پزشک)
  • استفاده از درمان‌های طبیعی مانند سیر

چرا سیر برای بهبود آکنه مفید است؟

قرن‌هاست که سیر به‌عنوان مرهمی طبیعی شناخته می‌شود. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که این گیاه می‌تواند برای درمان انواع بیماری‌ها مفید باشد. سیر حاوی مقادیر زیادی آلیسین (Allysine) است که آن را تبدیل به یک ضدباکتری، ضدقارچ، ضدویروس و ضدعفونی‌کننده‌ی طبیعی کرده است. آلیسین به از بین‌ بردن باکتری‌های به‌وجودآورنده‌ی آکنه کمک می‌کند. این ماده به کاهش التهاب و تورم کمک می‌کند و جریان خون را بهبود می‌بخشد. اثرات مفید این ماده، سبب می‌شود که پوست مواد مغذی بیشتری را دریافت کند. همچنین این گیاه حاوی تیوسولفینات است که خواص ضدمیکروبی دارد. بسیاری از افراد بر این باورند که استفاده‌ی منظم موجب روشن شدن پوست می‌شود. این گیاه سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی همچون ویتامین C، ویتامین b6، سلنیم، مس و روی (برای کنترل چربی‌ها) است که برای مقابله با آکنه مؤثر هستند. براساسِ مطالعات، این گیاه می‌تواند روی بیماری‌هایی مانند سرطان، پسوریازیس و همچنین بهبود زخم تأثیر مثبت داشته باشد. مطالعات دیگری نشان داده‌اند که سیر خواص ضدالتهابی دارد. تمامی این ویژگی‌ها در از بین‌ بردنِ التهاب آکنه مفید هستند.

روش‌های درمان آکنه

در یکی از مطالعات انجام‌ شده درمورد تأثیرگذاری در بهبود مشکلات پوستی،به چهار شکل زیر مورد استفاده قرار گرفت:

  • آبِ سیر خام
  • آبِ سیر پخته
  • پودر سیر خشک‌شده
  • عصاره‌ی سیر

۱. حبه‌های سیر برای درمان موضعی

  • توجه: به‌محض احساس سوزش یا خارش پوست، بلافاصله از روی پوست‌تان پاک کنید و پوست را بشویید.

۳ تا ۴ حبه سیر را به‌صورت پوره درآورید؛ آن را مستقیما روی ناحیه‌ی موردنظر قرار دهید؛ چند دقیقه صبر کنید؛ با آب بشویید؛ با ملایمت پوست‌تان را خشک کنید.

خوردن حبه‌های سیر.

حبه‌های سیر را خرد کنید؛ تکه‌های سیر را به وعده‌های غذایی بیفزایید و میل کنید.

۲. سیر و آب

اگر احساس می‌کنید که استفاده‌ی موضعی از سیر پوست‌تان را اذیت می‌کند، آن را با آب رقیق کنید.

۲ حبه سیر تازه را خرد کنید؛ با ۱ قاشق غذاخوری آب یا گلاب مخلوط کنید؛ مخلوط را روی ناحیه‌ی موردنظر قرار دهید؛ چند دقیقه صبر کنید؛ با آب شست‌وشو دهید؛ به‌آرامی پوست‌تان را خشک کنید.

آب سیر خام

۵ حبه سیر را رنده و له کنید؛ اجازه بدهید خمیر ۱۰ دقیقه استراحت کند؛ به کمک پارچه‌‌ای نازک آب آن را بگیرید؛ آب سیر را در ناحیه‌ی موردنظر قرار دهید؛ بگذارید ۱۰ دقیقه بماند؛ ناحیه را با آب بشویید.

۳. درمان موضعی با ماست و سیر

این روش موجب لایه برداری پوست می‌شود و سلول‌های مرده‌ی پوست را از بین می‌برد.

۴ حبه سیر را به‌شکل پوره درآورید و با ۱ قاشق غذاخوری ماست ترکیب کنید؛ مخلوط را روی پوست خشک و تمیز بمالید؛ آن را روی پوست ماساژ دهید و بگذارید چند دقیقه بماند؛ موضع را با آب شست‌وشو دهید.

ماست و سیر به‌صورت خوراکی یا موضعی

۳ یا ۴ حبه سیر را به‌شکل پوره درآورید و با ۲ قاشق غذاخوری ماست و نصف قاشق چای‌خوری عسل مخلوط کنید؛ می‌توانید این مخلوط را به‌صورت خوراکی یا ماسک استفاده کنید؛ بگذارید ماسک به‌ مدت ۲۰ دقیقه روی پوست بماند؛ سپس موضع را با آب بشویید.

۴. درمان موضعی با سیر و عسل مانوکا

عسل مانوکا از شیره‌ی درخت مانوکا که بومی کشورهای استرالیا و نیوزیلند است، به‌ دست می‌آید.

آبِ ۳ تا ۴ حبه سیر را بگیرید (همان‌طور که در بالا آموزش داده شد)؛ این آب را با ۱ قاشق چای‌خوری عسل مانوکا مخلوط کنید و در صورت تمایل یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه به آن اضافه کنید؛ مخلوط را به‌ مدت ۲۰ دقیقه روی محل موردنظر قرار دهید؛ با آب بشویید.

۵. درمان موضعی با سیر و آلوئه‌ورا

۲ تا ۳ حبه سیر را له کنید و با نصف فنجان آب مخلوط نمایید؛ مخلوط را به‌ مدت ۵ دقیقه کنار بگذارید؛ پس از ۵ دقیقه آن را با ۱ قاشق چای‌خوری ژل آلوئه‌ورا مخلوط کنید؛ مخلوط را تا خشک شدن کامل روی پوست نگه دارید؛ سپس با آب بشویید. برای دریافت نتایج بهتر، درمان موردنظر خود را به‌صورت روزانه و منظم دنبال کنید.

درمان جوش

جوش‌ها یکی از نتایج آکنه هستند، به همین دلیل روش‌های درمان آکنه به کمک سیر روی آنها نیز تأثیرگذار است.

۶. درمان جوش با سیر و سرکه‌ سیب

۱ قاشق سرکه‌ سیب را با ۱ قاشق آب مخلوط کنید؛ ۵ حبه سیر رنده‌شده را به‌مدت ۱۰ دقیقه بخیسانید؛ با استفاده از پارچه‌‌ای نازک آب آن را بگیرید؛ آب سیر را با محلول آب و سرکه ترکیب کنید؛ مخلوط را با پنبه یا گوش‌پاک‌کن به‌آرامی و به‌صورت ضربه‌ای روی جوش‌ها بمالید؛ بگذارید ۱۰ دقیقه بماند؛ با آب بشویید.

موارد احتیاطی

این روش‌های درمان آکنه می‌تواند دارای عوارض جانبی موضعی باشد. طبق یکی از مطالعات انجام‌شده، درمان آکنه با سیر می‌تواند عوارض زیر را به‌دنبال داشته باشد:

  • تحریک یا خارش پوست
  • واکنش‌های آلرژیک
  • درماتیت زوستری‌فرم ((zosteriform) که دسته‌ای از ضایعات پوستی است)
  • کهیر یا اورتیکاریا (تورم و قرمزی پوست)
  • تاول

نکات مهم

با اینکه شواهد علمی کافی برای اثبات تأثیر سیر در درمان آکنه وجود ندارد، اما برخی به‌شدت آن را مفید می‌دانند. بیشتر این روش‌های درمانی به‌صورت موضعی یا خوراکی هستند. برای اطمینان بیشتر، قبل از مصرف با هدف درمان جوش با پزشک‌تان مشورت کنید. اگر پزشک‌ لوسیون یا درمان‌های موضعی دیگری را برای درمان آکنه‌ی شما تجویز کرده است، حتما باید با او مشورت کنید. ترکیب داروهای پزشک با درمان‌های خانگی می‌تواند موجب بروز عوارض پوستی شدید یا کاهش تأثیر درمان‌ها شود.

سیر

تقویت و افزایش رشد مو

سیر مقادیر بالایی آلیسین دارد که از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تقویت و افزایش رشد مو می‌شود. مقداری روغن سیر را بر روی موها و پوست سر ماساژ دهید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند سپس با آب گرم و شامپو بشویید.

ماسک برای تقویت موهای سر

ماسک سیر و عسل برای رشد مو

آب ۸ حبه سیر را بگیرید. این مایع را با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. ابتدا موهایتان را با آب خیس کنید. سپس این ترکیب را روی کف سر و موهایتان استفاده کنید. بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. سپس با آب ولرم بشویید. این درمان را هفته‌ای دو الی سه بار انجام دهید.

ماسک سیر و روغن نارگیل برای مو

یک قاشق غذا خوری روغن نارگیل را با یک قاشق غذاخوری آب سیر ترکیب کنید. این مخلوط را روی کف سر و موهایتان استفاده کنید. آن را به آرامی ماساژ دهید تا پوست سر و موهایتان بتوانند مواد مغذی و فواید سیر را جذب کنند بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و بعد با آب ولرم آبکشی کنید

خیسانده‌ سیر

یک حبه سیر را خرد کنید. آن را در روغن نارگیل گرم غوطه‌ ور کنید. بگذارید این مخلوط یک یا دو هفته بماند (می‌توانید آن را در یخچال بگذارید). روغن را صاف کنید. از این روغن روی موهای‌تان استفاده کنید

درمان شوره سر

روغن سیر دارای خواص ضد قارچی است بوده و می‌تواند برای درمان شوره سر مفید باشد. مقداری روغن سیر را به آرامی بر روی موها و پوست سر بمالید و بگذارید یک شب بماند و روز بعد آن را با شامپو بشویید. یادتان باشد سیر، روغن سیر، یا آب سیر می‌تواند در برخی افراد حساسیت ایجاد کند. اگر پوست‌تان حساس است باید آن را با مواد دیگری رقیق کنید.

از روش زیر نیز برای درمان شوره استفاده کنید

چند حبه سیر را له کنید. آن‌ها را در یک کاسه کوچک بریزید. بگذارید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بماند. ۷ قاشق غذاخوری عسل ارگانیک به آن اضافه کنید. آن را خوب بهم بزنید. این مخلوط را روی کف سر استفاده کنید و به آرامی بمالید. بگذارید ۵ الی ۱۰ دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.

تقویت و رشد ابرو

سیر در رشد ابروها کمک می‌کند، ولی با سوزش فراوان همراه است، روش استفاده آن به این صورت است که، سیر را از وسط نصف کرده و کمی فشار دهید تا آب بیاندازد و بعد به موهای ابرویتان بمالید و آن‌ها را شانه کنید و بگذارید به مدت چند ساعت بماند.

ماسک برای ابرو

بهترین راه حل پیشنهادی به خانم‌ها این است که یک عدد سیر را رنده نموده، آب آن را در جهت رویش ابرو روی ابروها کامل قرار دهند. پس از آنکه سیر خشک شد با آب ولرم ابروها را در جهت رویش شستشو داده و حداقل روزی دوبار به این کار ادامه دهند. زمانی که سیر روی ابرو خشک شده با ناخن سیر را از روی ابرو پاک نکنید. افرادی که به سیر آلرژی دارند و پوست‌شان ملتهب می‌شود از این روش استفاده نکنند.

  • نکته آخر اینکه اجازه ندهید سیر به مدت طولانی روی پوست بماند چون باعث سوختگی می‌شود.

جمع‌آوری و تنظیم: کاویاب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.