۷ مهارت برای حرفه‌ای شدن در عکاسی

شما هم می‌توانید یک عکاس حرفه‌ای شوید

با وجود اینکه عکاسی کار سختی به نظر می‌رسد، اما راهکارهایی وجود دارد که باعث حرفه‌ای شدن شما در عکاسی می‌شود. یادگیری‌های منحصر به فردی مانند: نکته‌های فنی دوربین، پردازش نور و سایه‌ها، و ترکیب‌های تشکیل‌دهنده عکس،  برای حرفه‌ای شدن در عکاسی وجود دارد.

برای تبدیل شدن به یک عکاس حرفه‌ای، باید مسیر طولانی آزمون و خطا را طی کرد. مفهوم نورپردازی را درک کنید. در واقع دوربین فقط ابزاری است که برای عکس گرفتن از آن استفاده می‌کنیم اما آشنایی با ترکیب‌های تشکیل‌دهنده نور، کاری هنری است که آموزش آن آسان نبوده و توسط عکاس کشف می‌شود. در اینجا چند مهارت معرفی می‌کنیم که به عکاسی شما کمک می‌کند. شما با تمرین و کسب تجربه عملی می‌توانید موفقیت خودتان را تضمین کنید.

۱.تصاویر دیگران را ویرایش کنید

عکاسی حرفه‌ای با چشم شروع می‌شود نه دوربین، چشم خود را  بدون لمس کردن یک دوربین یا لنز تقویت کنید. به تمام جزئیات اطراف خودتان دقت کنید و دید خود را وسعت دهید. به یک برنامه ویرایش عکس مانند Paint، GIMP یا Picasa نیاز است.

ابتدا قوانین ترکیب در عکس را یاد بگیرید. از همان ابتدا همه ترکیب‌ها را نمی‌توانید یاد بگیرید، یکی را هم یاد بگیرید کافی است. زیرا این تمرین شما را مجبور خواهد کرد تا این قوانین را در عمل اجرا کنید.

مجموعه‌ای از عکس‌های رایگان سایت فلیکر یا ۵۰۰px  را به کامپیوتر خود انتقال دهید (بر روی عکس کلیک راست کنید و عکس را دخیره کنید). بیشتر از عکس‌های طبیعت و پرتره (چهره) استفاده کنید.

یکی از تصاویر را در برنامه ویرایش عکس انتخاب کنید و شروع به ویرایش کنید. تمام نسبت‌های استاندارد در ویرایش عکس از جمله ۱: ۱،۳: ۴،۲: ۳، را امتحان کنید. عکس‌های عمودی را به صورت افقی یا افقی را به صورت عمودی تغییر دهید.

هدف : با ویرایش و تغییر عکس می‌بینید که چگونه سوژه‌های  مختلف می‌توانند نگاه و احساس یک تصویر را تغییر دهند.

شما با ویرایش عکس‌های دیگران می‌توانید تجربه کسب کنید، اما آنها را در اینترنت منتشر نکنید زیرا کپی کردن تصاویر دیگران و انتشار آن در اینترنت  قانونی نیست، مگر اینکه از صاحب اصلی عکس مجوز داشته باشید.

۲. از هر صحنه ۱۰ عکس بگیرید

اشتباهی که افراد مبتدی مرتکب می‌شوند این است که به راحتی با یکی، دو تا عکس از همان ارتفاع و چشم‌انداز راضی می‌شوند. سعی کنید بیشتر از آن چه لازم است، عکس بگیرید.  برای جذاب کردن عکس‌ها، آنها را تغییر دهید. جهان از هر زاویه‌ای برای مردم مفهوم جداگانه‌ای دارد.

هدف:  با این تمرین یاد می‌گیرید چطور «با صحنه‌ها کار کنید». اگر یک صحنه خوب می‌بینید، ۱۰ عکس از  هر صحنه بگیرید. این کار به شما اجازه حواهد داد تا زوایا و لحظات بهتری را ثبت کنید. با زوایای مختلف یک صحنه آشنا می‌شوید. یک صحنه از هر زاویه ای شکل و مفهوم متفاوتی دارد. هر صحنه‌ای مانند کتری بخار، حیوان خانگی، یک شیر آتش نشانی، یک باغ پر از گیاه، حتی یک یخچال فریزر می‌تواند مناسب باشد. سپس ۱۰ عکس از آن بگیرید. به دو عکس که شبیه به هم هستند، از فواصل مختلف (نزدیک، دور) و از زوایای (چپ، راست ) مختلف نگاه کنید. عکس‌ها را بچرخانید و با زوایای محتلف نگاه کنید و تأثیر را احساس کنید.

این کار شما را مجبور خواهد کرد که خلاق‌تر باشید. شما سعی می‌کنید در فواصل مختلف (نزدیک،دور)، و در زوایای مختلف (چپ، وسط، راست) از صحنه خود عکس بگیرید و شانس بیشتری برای گرفتن یک عکس خوب خواهید داشت و همچنین می‌توانید موقعیت خود را تغییر دهید.  با کوچکترین تغییرات در زاویه تأثیر قابل توجهی بر عکس حاصل می‌شود. این کار کمک می‌کند برای هر صحنه زوایای مختلفی را در نظر بگیرید.

۳. با ۳ سوژه، ۱۰ عکس بگیرید

صحنه‌های متفاوت را در یک لحظه به تصویر بکشید. صحنه‌ها از چیزهای معمولی و ساده تشکیل می‌شوند. عوامل زیادی مانند (نورپردازی، پس زمینه و ….) برای عکاسی وجود دارد که افراد مبتدی نمی‌دانند چگونه چندین صحنه را با هم درون یک کادر قرار دهند.

هدف: سه سوژه مانند چهره، میوه، ظروف، شمع،  یا هر چیز دیگری که در دسترس دارید انتخاب کنید، در ارتباط بودن سوژه‌ها با هم مهم نیست فقط در یک اندازه مشابهی باشند.

سوژه‌ها را کنار هم قرار دهید و ۱۰ عکس متفاوت بگیرید. هر بار، با روش‌های مختلف این کار را انجام دهید. با انجام این کار شما خلاق‌تر می‌شوید و دید شما نسبت به هر سوژه‌ای وسیع می‌شود.

۴. با لنزهای مختلف عکس بگیرید

با فاصله کانونی مختلفی عکس بگیرید. به سوژه خود به اندازه mm18 ،۵۰ mmو ۸۵mm  نزدیک شوید فاصله کانونی متفاوت، احساسات مختلفی از یک سوژه را نشان می‌دهد.

به عنوان مثال، زاویه یک لنز ۱۸ میلی‌متری اثر را خنده‌دار نشان می‌دهد و لنز ۲۰۰ میلی‌متری اثر را فشرده‌تر می‌کند و باعث می‌شود تصویر، واضح دیده نشود.

لنزهای مختلف روی نحوه دیده شدن عکستان از نظر نزدیکی، تحریفات و چشم‌انداز تاثیر می‌گذارد. لنز ۵۰ میلی‌متری به شما یک زاویه دید نرمال می‌دهد. برای شروع کار از این لنز استفاده کنید. در مورد انواع لنزها مطالعه کنید و برای سوژه‌های مختلف از لنز مورد نیاز استفاده کنید.

هدف:  از هر لنز در سوژه‌های خود یک بار استفاده کنید تا یاد بگیرید از هر لنزی چه زمان استفاده کنید. برای عکس گرفتن از یک گل لنز ۱۸ میلی‌متری نیاز است یا لنز ۱ میلی‌متر. این تمرین باعث تقویت شناخت شما از لنزهای مختلف می‌شود. ما با تغییر فاصله کانونی، نحوه دید جهان و نحوه نزدیک شدن به سوژه‌ها را تغییر می‌دهیم. شما درک بهتری از انواع لنزها خواهید داشت.

۵. با یک حلقه(هولا هوپ) عکس بگیرید

با خلاقیت عکس‌های جذابی بگیرید. ما موقعیت و امکانات زیادی برای خلق تصاویر جالب داریم. خلاقیت به محدودیت مکان و زمان نیاز دارد تا شکوفا شود. این عقیده عجیب به نظر می‌رسد اما درست است.

اگر دوست دارید عکس بگیرید ولی نمی‌دانید از کجا شروع کنید یا چه چیزی را به عنوان سوژه انتحاب کنید، محدودیت‌ها را انتخاب کنید. خود را به مکان و زمان محدود کنید. این کار باعث می‌شود حس خلاقانه شما تقویت شود.

یک حلقه (هولا هوپ) را بردارید و به محیط باز بروید. حلقه را به  هوا پرتاب کنید، زمانی که حلقه پایین می‌آید، به داخل حلقه بروید و از اطراف حلقه در حالی که ایستاده‌اید ۲۰ عدد عکس بگیرید.

این فرآیند را چند بار انجام دهید. اگر حلقه ندارید، می‌توانید یک مسیر تصادفی را انتخاب کنید و تعدادی عکس تصادفی بگیرید. این تمرین باعث می‌شود شما خلاق شوید و موقعیت‌ها را بشناسید.

۶. در چالش‌های عکس هفتگی شرکت کنید

امروزه چالش‌های عکس هفتگی در اینترنت محبوب هستند. می‌توانید در این چالش‌ها شرکت کنید.

چالش عکاسی برای محک زدن جنبه‌های فنی و هنری شما در این امر مناسب است. بهتر است تکالیفی را که توسط عکاسان دیگر مورد قضاوت قرار می‌گیرند، هم به لیست فعالیت‌ها اضافه کنید، زیرا هنگامی که کار شما توسط عکاسان دیگر مورد بررسی قرار بگیرد، نه تنها مشاوره‌ی خوبی روی کارتان می‌گیرید،  بلکه باعث می‌شود به اصطلاح پوست شما برای نقدهایی که بعدا در زندگی حرفه‌ای با آنها روبرو می‌شوید، کلفت‌تر شود. اگر ترجیح می‌دهید مستقل باشید، به جای آن از یک چالش شخصی استفاده کنید.

یک روز مشخص در هفته تنظیم کنید، در چالش شرکت کنید و عکس‌های خود و شرکت‌کنندگان را بررسی کنید.

۷. تصاویر دیگران را بازسازی کنید

زمانی که تجربه کافی برای عکاسی ندارید، می‌توانید از عکس‌های دیگران تقلید کنید و عکس‌ها را بازسازی کنید. در سایت  فلیکر و ۵۰۰px  تعدادی عکس انتخاب کنید.

از هدف خود تسلیم نشوید . این کار به شما کمک می‌کند تا تجربه کسب کنید و راه‌هایی که در نظر نگرفته‌اید را بشناسید.

ابتدا از عکس‌های  دیگران تقلید کنید. عکس‌های شما هیچ استفاده‌ای نخواهد داشت و شبیه به زباله است. اما با گرفتن همین عکس‌های بی‌استفاده، با مرور زمان پیشرفت می‌کنید و سبک جدیدی در عکاسی کسب می‌کنید.

انتظار نداشته باشید در یک روز بتوانید عکاس حرفه‌ای شوید. این یک فرایند تدریجی است که می‌تواند هفته‌ها، ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد. اما من به شما پیشنهاد می‌دهم این تمرین‌ها را از دست ندهید!

منبع makeuseof.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.