۸ نشانه استرس کاری را بشناسید

هر کس در محل کار خود استرس هایی را تجربه می کند

هر کس در محل کار خود استرس هایی را تجربه می کند اما برای برخی این استرس های مرتبط با کار مشکلات زیادی ایجاد می کند. اگر استرس را یک قسمت نرمال از روال کار همیشگی در نظر بگیرید و آن را ساده انگارید، ممکن است به هشدارهایی که بدن شما مبنی بر زیاد بودن فشار کاری می دهد، بی توجه باشید. اگر هر یک از علائم و نشانه های زیر را دارید، احتمالا به دلیل استرس کاری است.

سردرد مداوم

سر درد و استرس کاری
سردرد میگرنی مداوم می تواند نشانه فشار کاری زیاد باشد

سردرد مداوم یکی از بزرگترین علائم فیزیکی استرس است. مسکن ها ممکن است بتوانند به کاهش سردرد کمک کنند. اما اگر سردرد شما مزمن باشد احتمالا به تکنیک های مدیریت استرس یا داروهای ضد اضطراب و ضد افسردگی نیاز دارید. سردردهای میگرنی که در طول هفته ادامه داشته باشد، می تواند نشانه این باشد که فشار کاری بسیار زیاد است (اگر می خواهید درباره رابطه اضطراب و میگرن بیشتر بدانید، این مقاله را مطالعه کنید). از طرفی کاهش ناگهانی سطح استرس می تواند موجب سردرد شدید شود. حفظ یک برنامه غذایی و خواب ثابت می تواند احتمال ابتلا به میگرن آخر هفته را کاهش دهد.

درد فک

فک درد و استرس کاری
استرس کاری موجب فشار دادن دندان و فک در خواب می شود

اگر استرس داشته باشید ممکن است شب در خواب فک را قفل کرده و دندان ها را روی هم فشار دهید و حتی خودتان متوجه آن نباشید. فک درد، گوش درد و سردرد همگی نشانه های برکسیسم (قفل شدن دندان ها) هستند که می تواند ناشی از استرس روزانه باشد. انجام تکنیک های کنترل استرس مانند مدیتیشن با ایجاد آرامش در صورت در طول روز، می تواند به کمتر شدن قفل و فشار دندان ها کمک کند. اگر شب ها هنگام خواب دندان ها را به هم می سایید، احتمالا دندانپزشک به شما محافظ دهان خواهد داد که از آسیب به دندان ها جلوگیری می کند.

درد شکم

دل درد و استرس کاری
استرس زیاد موجب مشکلاتی در گوارش می شود

شرایط استرس زای کاری می تواند دلیلی برای دل درد یا دیگر مشکلات گوارشی مانند یبوست باشد. به این خاطر که مغز و دستگاه گوارش در بسیاری از اتصالات عصبی با هم مشترک هستند. تغییر در رژیم غذایی می تواند به کاهش دل درد ناشی از استرس کمک کند (خوراکی هایی که باید در زمان دل درد خورده شود). غذاهایی با فیبر بالا مانند بلغور جو دوسر می تواند به تنظیم گوارش کمک کند. ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین هم می توانند التهابی که موجب تشدید ناراحتی های معده است را کاهش دهند. به گفته انجمن مدیریت استرس، شکر، کافئین، الکل و غذاهای فست فود می تواند استرس شما را تشدید کند.

جوش و دیگر مشکلات پوستی

مشکلات پوست و استرس کاری
جوش و مشکلات پوستی از نتایج استرس هستند

اگر مانند دوران نوجوانی جوش های زیادی در پوست خود مشاهده کردید، احتمالا به دلیل شرایط کار است. پاسخ شیمیایی بدن به استرس می تواند به صورت جوش ظاهر شود زیرا در چنین شرایطی بدن شما کورتیزول بیشتری تولید می کند که منجر به چرب شدن پوست و ایجاد جوش و آکنه می شود. اگر خشکی پوست، اگزما، پسوریازیس، روزاسیا یا دیگر مشکلات پوستی دارید، استرس می تواند موجب تشدید آنها شود. از سوی دیگر اگر بر روی کار و مشکلات آن تمرکز زیادی بکنید و تمام وقت خود را به آن اختصاص دهید، احتمالا فراموش می کنید صورت خود را بشویید، به اندازه کافی بخوابید یا غذای خوب بخورید و همه اینها مشکلات پوستی را بدتر می کند. مراقبت منظم از پوست، خواب کافی، ورزش و نوشیدن مقدار زیادی آب می تواند به کاهش جوش ها کمک کند.

ریزش مو

ریزش مو و استرس کاری
استرس طولانی مدت می تواند موجب ریزش مو و لاغری شود

اگر هنگام شانه زدن یا شستن موها، دستان شما پر از مو می شود، احتمالا دچار telogen effluvium هستید یا همان خروج تلوژن که شرایطی است که به دلیل استرس یا برخی داروها یا عفونت ها به وجود می آید. استرس های مقطعی به تنهایی موجب طاسی ناگهانی نمی شوند اما استرس های طولانی مدت می تواند تغییرات فیزیکی مانند کاهش وزن شدید و ریزش مو ایجاد کند. خبر خوب این است که این نوع از ریزش مو موقتی است و به محض اینکه استرس را کنترل کنید، متوقف می شود.

کابوس

بدخوابی و استرس کاری
فکر کردن به کار و استری کاری کیفیت خواب را پایین می آورد

معمولا افراد خواب های خوبی می بینند و صبح با حال خوب از خواب بیدار می شوند. اما وقتی استرس داشته باشید، خوب نمی خوابید. اگر دچار استرس کاری شوید، احتمالا شب در خواب غلت می زنید و مدام به رئیس بد و جلسه دلهره آور فکر می کنید. خستگی تنها علت بی خوابی شبانه نیست. کاهش زمان خواب مانع از آن می شود که خواب های خوب ببینید و موجب می شود در طول شب تصویرهای ناخوشایند در ذهن شما دور بزند (اگر می خواهید با وجود داشتن استرس خواب خوبی داشته باشید، این مطلب را بخوانید).

خونریزی لثه

دندانپزشک و لثه و استرس کاری
استرس، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند و منجر به خونریزی لثه می شود

خونریزی لثه هم می تواند نتیجه استرس کاری باشد. استرس مزمن، سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند از این رو شرایط را برای باقی ماندن باکتری ها در لثه فراهم می کند. غذا خوردن در محل کار و مسواک نزدن نیز خود مزید بر علت می شود. اگر پشت میزتان غذا می خورید، یک مسواک کنار خود داشته باشید اما اگر می خواهید این مشکل برای بلندمدت برطرف شود، استرس خود را کاهش دهید.

اشتهای زیاد به مواد قندی

استرس کاری  و خوردن مواد قندی
گاهی بدن در شرایط استرسی تمایل زیاد به خوردن مواد قندی از خود نشان می دهد

به گفته انتشارات بهداشت هاروارد، خوردن زیاد غذاهای قندی واکنش فیزیکی بدن به استرس است. هورمون های استرس تمایل به خوردن غذاهای قندی و پرچرب یا به عبارتی غذاهای ساده را در افراد ایجاد می کنند. خیلی راحت در خوردن اینگونه غذاها پشت میز کار افراط می کنید. همیشه در محل کار شیرینی و تنقلات شیرین زیادی یافت می شود. برای جلوگیری از این اشتهای استرسی، با خود تنقلات سالم به محل کار ببرید.

توصیه هایی برای کاهش استرس کاری

گرچه شما می توانید اقداماتی در جهت کاهش علائم فیزیکی استرس انجام دهید، اما این اقدامات لزوما علت اصلی استرس را برطرف نمی کنند. شناخت عوامل ایجاد کننده استرس و یافتن راهی برای کنترل آن، بهترین روش برای کاهش دل درد، سردرد و دیگر مشکلات است. به گفته موسسه روانشناسی آمریکا، ورزش کردن، انجام مدیتیشن، مجزا کردن کار از دیگر بخش های زندگی، اختصاص دادن زمانی برای استراحت و بازیابی انرژی روش هایی برای کنترل استرس کاری هستند. از سویی ایجاد تغییر در محیط کار و داشتن نظم و ترتیب بیشتر در دفتر کار می تواند احساس شادی بیشتری در شما ایجاد کند. برخی مواقع میز کار تنگ و پرصدا می تواند استرس را تشدید کند.

کافی است بدانید استرس دارید و قدم هایی برای تغییر محیط کار خود بردارید یا تغییری در نحوه واکنش به شرایط، تا به وضعیتتان کمک کند. افرادی که کنترل بیشتری بر شرایط دارند، استرس کمتری احساس می کنند.

منبع cheatsheet.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.