روش صحیح تمیز کردن یخچال

نکاتی که باید در تمیز کردن یخچال رعایت کنید

تمیز کردن یخچال از اهمیت بالایی برخوردار است. به منظور سلامت بیشتر مواد غذایی که مورد استفاده خانواده قرار می گیرد، لازم است یخچال هر چند وقت یک بار به طور کامل تمیز شود. اما آنچه اهمیت دارد، رعایت اصول و نکات مهم در  تمیز کردن یخچال است که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید تا با مراحل و اصول تمیز کردن یخچال آشنا شوید.

مرحله اول: یخچال را خالی و تمیز کنید

خالی کردن یخچال

همه محتویات داخل یخچال را بیرون بیاورید و موادی که تاریخ انقضای آنها به پایان رسیده را دور بریزید. می توانید مواد داخل یخچال را تا تمیز شدن یخچال جلوی کولر قرار دهید تا خنک بماند.

شستشوی طبقات

در صورتی که طبقات یخچال قابل جدا شدن هستند، آنها را جدا کرده و بیرون بیاورید، سپس با استفاده از یک مسواک قدیمی، خمیری را که به میزان برابر از جوش شیرین و آب گرم درست شده به گوشه ها و درزهای طبقات بزنید تا تمیز شود. از این خمیر برای از بین بردن دوده و سیاهی نیز می توانید استفاده کنید. سپس همه قسمت ها را به وسیله اسفنجی که با آب گرم و صابون( مایع شستشو) خیس شده، شستشو دهید. پس از شستشو همه قسمت ها را خشک کنید.

شستشوی سینی آب چکان

اگر یخچال شما سینی آب چکان قابل جابه جایی دارد، آن را در آب داغ و کف خیس کنید سپس با یک اسفنج آن راشسته و خشک کنید.

برطرف کردن بوی بد یخچال

با یک پارچه میکرو فایبر و مواد شستشودهنده، دیوارهای داخلی یخچال را تمیز کنید تا بوی بد یخچال از بین برود. سپس دستمالی را در عصاره وانیل رقیق بزنید و با آن یخچال را تمیز کنید.

گردگیری

سیم های پشت یخچال را جمع کنید و با یک برس مخصوص تمیز کنید. پنجره مشبکی که معمولا در قسمت پایین یخچال است را با استفاده از یک پارچه خشک دستمال کنید تا گرد و غبار آن از بین برود.

مرحله دوم: دوباره یخچال را پر کنید

  • تخم مرغ ها:

    تخم مرغ ها را در قسمتی از یخچال که دمای آن ثابت است قرار دهید (در طبقه وسط). تخم مرغ ها را در بسته بندی خودشان نگه دارید ( تخم مرغ ها را در جا تخم مرغی یخچال نگذارید).

  • شیر:

    شیر باید در طبقات پایین در انتهای طبقه و در سردترین قسمت آن قرار بگیرد.

  • ماست، خامه، پنیر:

    مانند شیر این مواد را نیز باید در طبقات پایین قرار دهید. این مواد را در قسمتی قرار دهید که در دسترس باشد و در معرض دید باشد تا تاریخ انقضای آن را بتوانید ببینید.

  • گوشت بسته بندی شده:

    باید در پایین ترین و سردترین قسمت یخچال قرار بگیرد تا اگر آب آنها بچکد کل یخچال را کثیف نکند.

  • سبزیجات:

    سبزی اگر اندکی رطوبت داشته باشد برای مدت طولانی تری تازگی خود را حفظ می کند در نتیجه سبزیجات را در مرطوب ترین قسمت یخچال قرار دهید. سبزیجات را در بسته بندی اصلی خودشان و یا در کیسه پلاستیکی که شل بسته شده باشد، قرار دهید.

  • میوه:

    در قسمتی از یخچال که رطوبت کمتری داشته باشد قرار دهید. میوه ها را نیز در بسته بندی اصلی خودشان و یا در کیسه پلاستیکی که شل بسته شده باشد، نگه دارید (بهتر است مرکبات را در کیسه قرار ندهید). نکته: تا زمانی که قصد استفاده از میوه و سبزیجات را ندارید آنها را نشویید زیرا آب موجب می شود کپک بزنند و به رشد باکتری ها کمک می کند.

  • سوسیس و کالباس:

    در کشوی کم عمق یخچال قرار دهید که نسبت به دیگر قسمت های یخچال سردتر است و در صورتی که یخچال کشو ندارد، در پایین ترین طبقه قرار دهید.

  • کره و پنیرهای نرم:

    نیاز به سرمای زیاد ندارند. می توانند در محفظه لبنیات که در قسمت در یخچال است (گرم ترین قسمت یخچال)، قرار بگیرند. می توانید پنیرهای نرم مانند پنیر بز را پس از باز کردن در ظروف دردار قرار دهید.

  • چاشنی ها:

    چاشنی هایی که نمک و سرکه زیادی دارند و دست ساز هستند مانند سس کچاپ، مایونز و سس های سالاد بهتر است در قسمت در یخچال قرار بگیرند. همچنین ترشی و شور هم در همین قسمت قرار می گیرند. روغن زیتون و انواع دیگر روغن ها نیز در کابینت ها قرار می گیرند. اما روغن دانه ها مانند روغن گردو و روغن کنجد در قسمت در یخچال قرار می گیرند.

  • آب پرتقال:

    آب پرتقال های پاستوریزه در قسمت در یخچال قرار می گیرند. آب میوه های تازه باید در طبقات پایینی یخچال قرار بگیرند.

نکته: سعی کنید یخچال را پر کنید. برای آنکه یخچال بتواند دمای پایینی داشته باشد نیاز به حجم گرمایی دارد. غذا و نوشیدنی های سرد به جذب هوای گرم که هنگام باز کردن در یخچال وارد می شوند، کمک می کنند. اگر اندازه یخچال بیش از حد نیاز شماست، آن را با پارچ و ظرف آب پر کنید.

منبع realsimple.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.