هر آنچه که باید درباره تردمیل و دوچرخه ثابت بدانید

باشگاه را به خانه بیاورید

برای آدم‌ های گرفتار و برای آن‌ هایی که به هر دلیل موجه یا ناموجهی دلشان نمی‌ خواهد اول صبح یا آخر شب. توی پارک‌ ها بدوند یا پیاده‌ روی کنند،‌ تردمیل یک نعمت است؛ البته مشروط بر این‌ که به فکر سلامت خودشان و احیاناً به فکر کاهش وزن و تناسب اندام خودشان باشند. مشروط بر همین شرط مذکور، دوچرخه ورزشی هم می‌ شود یک نعمت مدرن، که هم از کارآیی‌ های تردمیل برخوردار است، هم جمع‌ و جورتر است و جای کمتری را در منزل اشغال می‌ کند. اگر می‌ خواهید با اولین پولی که دستتان آمد، یک تردمیل یا یک دوچرخه ورزشی برای خودتان یا یکی از اعضای خانواده‌ تان بخرید، توصیه می‌ کنم این مطلب را بخوانید.

تردمیل یک وسیله ورزشی است که این روزها می‌ توانید در بیشتر باشگاه‌ های ورزشی، آن را در کنار سایر انواع دستگاه‌ های ورزشی ببینید. تردمیل یک تسمه دارد که چرخش آن باعث به حرکت درآمدن صفحه این دستگاه می‌ شود. به این ترتیب، شما می‌ توانید روی آن راه بروید یا حتی بدوید. تردمیل‌ ممکن است موتور داشته یا نداشته باشند. اگر نوع بدون موتور را انتخاب کرده‌ باشید، در واقع، نیروی وزن و فشار پاهای شما است که باعث به حرکت درآوردن صفحه تردمیل می‌ شود. این نوع تردمیل، دستگاهی سبک است و اگر هزینه مختصری برای خرید این دستگاه در نظر گرفته‌ باشید، می‌ توانید همین نوع را برای ورزش‌ در منزل خودتان انتخاب کنید.

اما نوع موتوردار تردمیل، تکنولوژی پیشرفته‌‌ تری دارد و موتوری که در آن کار گذاشته شده است به کمک عضلات شما می‌ آید و به این ترتیب، شرایط گوناگونی برای دویدن یا راه‌ رفتن برای شما به وجود می‌ آورد. در این دستگاه، موتور تردمیل است که باعث چرخش تسمه و حرکت صفحه تردمیل می‌ شود. شما می‌ توانید سرعت آن را به صورت شیب‌ دار تنظیم کنید و حالتی را به وجود آورید مثل این‌که دارید در یک مسیر سربالایی راه می‌ روید یا می‌ دوید. این تردمیل‌ ها معمولاً یک مانیتور کامپیوتری دارند که با سیم‌ های مخصوصی به بدن وصل می‌ شوند و می‌ توانند ضربان قلب را نشان دهند تا ورزشکار متوجه شود که آیا شدت حرکت‌ هایش روی تردمیل کافی است و موجب کاهش وزنش می‌ شود یا نه. اگر به صفحه مانیتور این تردمیل‌ ها نگاه کنید، برنامه‌ های از پیش تعیین‌ شده‌ ای را خواهید یافت که به کمک آن‌ ها می‌ توانید الگوی راه رفتن یا دویدن خودتان را روی تردمیل تنظیم کنید.

دوچرخه‌ های ثابت ورزشی یکی از قدیمی‌ ترین وسایل در سالن‌ های ورزشی هستند که مدت‌ ها پیش از ورود دستگاه‌ های پیچیده و با تکنولوژی پیشرفته به این سالن‌ها، برای تناسب اندام به کار می‌ رفته‌اند… اما اگر واقعا قصد دارید تناسب اندام داشته باشید، بهتر است گرد و خاک را از این وسیله ورزشی قابل‌اعتماد بگیرید. هنگامی که یک برنامه ورزشی را شروع می‌ کنید، مساله اصلی یافتن شیوه‌ ای است که انجام آن برای شما لذت‌ بخش و ساده باشد؛ دوچرخه ثابت، یک گزینه عالی به خصوص برای ورزشکاران مبتدی یا افرادی است که مشکلات پشت ، زانو یا مفاصل‌شان ، انجام دویدن یا پیاده‌ روی را برای آنها مشکل می‌ کند. استفاده از دوچرخه ثابت روی مفاصل فشار نمی‌ آورد و کار با آن برای یک فرد مبتدی در مقایسه با تردمیل یا ماشین الیپتیکال بسیار ساده‌ تر است.

اگر آدمی باشید که به محض بد شدن آب و هوا، برنامه ورزشی‌ تان را قطع می‌ کنید، دوچرخه ثابت بهانه بدی آب و هوا را برای ورزش نکردن از شما می‌ گیرد. یک مزیت دیگر دوچرخه ثابت، این است که لازم نیست حتما عضو یک سالن ورزشی باشید تا بتوانید از آن
استفاده کنید، بلکه می‌ توانید در خانه هم از آن استفاده کنید. برای بسیاری از افرادی که تازه می‌ خواهند ورزش را شروع کنند و در انجام آن دودل هستند، دوچرخه ثابت نقطه شروع خوبی است.

نکات راهنما برای خرید دوچرخه ثابت پیش از آنکه دوچرخه ثابت بخرید، با توجه به انواع گوناگون این دوچرخه‌ ها در
بازار باید نکات بسیاری را در نظر بگیرید: از جمله: – آیا می‌ خواهید دوچرخه ایستاده بخرید یا دوچرخه نشسته (نوعی که در آن در وضعیت نیمه‌ درازکش پا می‌ زنید)؟ – آیا با توجه به محدودیت فضا به یک دوچرخه کوچک با تنظیم دستی نیاز دارید، یا فضای کافی برای قرار دادن یک دوچرخه ثابت با برنامه‌ ریزی الکترونیکی دارید؟ – قصد دارید دوچرخه نو بخرید یا دست دوم؟ – چقدر می‌ خواهید برای خرید دوچرخه پول خرج کنید؟ اول باید تصمیم بگیرید که از دوچرخه چه استفاده‌ ای می‌ خواهید بکنید ؟ آیا دستگاه اصلی ورزشی شماست، به عنوان یکی از چند فعالیت هوازی از آن استفاده می‌ کنید، یا فقط جایگزینی برای روزهای بارانی است که نمی‌توانید در بیرون ازخانه ورزش کنید بعد تعیین کنید که چه مقدار فضا در خانه برای گذاشتن دوچرخه دارید و چه مقدار پول می‌ خواهید خرج کنید. حالا کمی تحقیق لازم است:

از دوستان یا مربیان سالن‌ های ورزشی‌ در این مورد سوال کنید.

از فروشندگان محلی در مورد انواع دوچرخه‌‌ هایی که با نیازهای شما مطابق باشد، سوال کنید (توجه داشته باشید که دوچرخه‌ های
الکترونیکی که به شیوه‌ های متفاوت می‌‌ توان آنها را برنامه‌ ریزی کرد، تنوع بیشتر فعالیت را ممکن می‌ کنند، اما جای بیشتری می‌ گیرند، نگهداری بیشتری می‌ خواهند و قیمتها‌شان به‌طور قابل‌ ملاحظه‌ ای بالاتر از دوچرخه‌ های با تنظیم دستی است). ورزش با دوچرخه ثابت چه از دوچرخه ثابت در خانه استفاده می‌‌ کنید و چه در سالن ورزش، برای اینکه بیشترین نفع را از فعالیت جسمی‌ تان ببرید، به این نکات توجه کنید:

  • دوچرخه را با بدن خود تنظیم کنید. برای این‌ کار می‌ توانید از فروشنده یا مربی سالن ورزشی کمک بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که ارتفاع زین دوچرخه صحیح است و بیش از حد دور یا نزدیک به دسته‌ فرمان دوچرخه ننشسته‌ اید.
  • بخش بالایی بدنتان را هنگام پا زدن شل نگه دارید. شانه‌ ها باید گشاده و به سمت خارج از گوش‌ ها باشند.
  • با ملایمت روی زین بنشینید و از عضلات شکمی‌ تان برای حمایت از پشت و کمرتان استفاده کنید.
  • وسیله ورزشی‌تان را بشناسید و آن را ایمن نگه دارید.
  • در مورد چگونگی تنظیم شدت و تغییر دادن گزینه‌ های برنامه ورزش اطلاعات کسب کنید.
  • به آهستگی شروع کنید.
  • سعی کنید ابتدا بدنتان را آماده کنید تا به مرحله ورزش شدیدتر یا دراز مدت‌ تر برسید.
  • به راحتی روی زین بنشینید.
  • از شورت‌ های بالشک‌ دار یا زین‌ های ‌ژلاتینی برای راحتی بیشتر استفاده کنید.
  • تنظیم دوچرخه ثابت، دوچرخه‌ های ثابت باید طوری قرار داده شوند که همه بخش‌ های متحرک آنها به طور ایمن قابلیت حرکت
    داشته باشند.
  • همچنین باید فضایی کافی برای سوار و پیاده‌شدن از آن داشته باشید.
  • شیوه نشستن روی دوچرخه برای فعالیت جسمی لذت‌ بخش و موثر، مهم است.
  • تنظیم ارتفاع دسته‌ ها و زین دوچرخه اهمیت خاصی دارد.
  • هنگامی که وضعیت‌ تان را روی دوچرخه تنظیم می‌ کنید، در واقع سعی می‌ کنید که وزن بدنتان را به طور یکسان میان بازوها و نشیمنگاهتان تقسیم کنید.
  • اول جهت زین دوچرخه را تنظیم کنید به‌طوری که سطح آن به موازات زمین قرار گیرد.
  • اگر سر زین رو به بالا باشد، روی ناحیه کشاله رانتان فشار خواهد آمد.
  • اگر سر زین به سمت پایین باشد وزن بیشتری روی بازوها و شانه‌ ها وارد می‌ آید.
  • ارتفاع زین را طوری تنظیم کنید که هنگامی که پدال دوچرخه در پایین‌ ترین حد قرار دارد، زانوی‌ تان اندکی خم‌ شده باشد.
  • یک راهنمای دیگر برای تنظیم ارتفاع زین دوچرخه این است که هنگام پا زدن، مفاصل لگن نباید به عقب و جلو ضربه بزند.
  • اگر زین بیش از حد بالا باشد، فشار بیش از حدی روی کشاله ران وارد می‌ آید و ممکن است باعث درد یا بی‌ حسی شود.
  • در نهایت دسته‌ های دوچرخه را تنظیم کنید تا در وضعیت رو به جلو راحت باشید.
  • اگر دسته‌ های دوچرخه بیش از حد بالا باشد، فشار بیش از حدی روی نشیمنگاه شما وارد می‌ کند و اگر بیش از حد پایین باشد، ممکن است باعث کمردرد و خستگی بازوها و شانه شود.
  • سه نکته ضروری پیش از خریدن یک مدل دوچرخه، مدتی را به‌طور آزمایشی روی آن پا بزنید.
  • امکان تنظیم، نداشتن سر و صدا و راحتی عمل آن دوچرخه را باید در فروشگاه و نه در اتاق نشمینتان آزمایش کنید.
  • یافتن قرارگیری مناسب روی دوچرخه به زمان نیاز دارد.
  • صبور باشید و فرآیند یافتن موقعیت مناسب را کامل کنید.
  • دوچرخه‌سواری را به صورت یک عادت درآورید.
  • دوچرخه ثابت فقط هنگامی برای سلامتی شما مفید است که از آن استفاده کنید.
  • اهدافی قابل ‌دستیابی برای استفاده مرتب از این وسیله خانگی ورزشی تعیین کنید.

۵ توصیه برای خرید تردمیل

قبل از این‌ که برای خرید تردمیل به بازار بروید، لازم است اطلاعاتی را درباره این دستگاه به دست بیاورید تا بتوانید دقیقاً همان نوعی را انتخاب کنید که مناسب نیازهای شما است:

  • هنگام خرید تردمیل، قبل از هر چیز دیگری به این موارد توجه کنید: جنس دستگاه، صفحه تردمیل، قدرت موتور، حداقل و حداکثر سرعت دستگاه، شیبی که می‌ تواند ایجاد کند، وزنی که می‌ تواند تحمل کند، حداکثر ساعاتی که می‌ تواند بدون وقفه کار کند، میزان سروصدای موتور و امکانات جانبی.
  • اینترنت منبع مناسبی برای کسب اطلاعات جدید درباره تردمیل و سایر ابزار و وسایل ورزشی جدید است. شما می‌ توانید چند مارک معتبر تردمیل را در نظر بگیرید و سری به سایت‌ های کارخانجات تولید‌ کننده این محصولات بزنید.
  • حتماً حواستان به استحکام و امنیت دستگاهی که می‌ خرید، باشد. تردمیل هر چقدر محکم‌ تر و ثابت‌ تر باشد، بهتر و مناسب‌ تر است. برای امنیت دستگاه هم دستگیره‌ هایی در جلوی آن تعبیه شده که می‌ توانید هنگام پیاده‌ روی یا دویدن روی تردمیل، دستتان را به آرامی به آن‌ ها بگیرید. تردمیلی که هنگام دویدن روی آن احساس می‌ کنید که صفحه‌ اش دارد در زیر پایتان می‌ لرزد، اصلاً مناسب نیست.
  • اگر به نمایندگی‌ های مجاز فروش تردمیل سری بزنید، معمولاً به نفعتان تمام می‌ شود؛ چون می‌ توانید انواع مختلف این دستگاه را با هم و در کنار هم ببینید، آن‌ها را امتحان و با یکدیگر مقایسه کنید. در این نمایندگی‌ های مجاز، هنگامی ‌که مدل‌ های جدیدتر تردمیل به وسیله شرکت سازنده تولید می‌ شود و به فروشگاه می‌ رسد، گاهی روی مدل‌ های قدیمی‌تر، تخفیف‌ های خوبی می‌ خورد و به این ترتیب، می‌ توانید یک تردمیل مناسب را با قیمت دلخواهتان پیدا کنید. از سوی دیگر در این مراکز، کارشناسانی حضور دارند که در انتخاب تردمیل مناسب به شما کمک می‌‌ کنند. خرید از یک نمایندگی مجاز یک فایده دیگر نیز دارد و آن، دریافت یک گارانتی معتبر است که به واسطه آن، اگر ایرادی در دستگاهتان به وجود بیاید، می‌ توانید از تعمیرکاران شرکت مربوطه بخواهید آن را برطرف کنند.
  • اگر تردمیل را برای منزلتان خریداری می‌ کنید، پیشاپیش حواستان به این مسأله باشد که آیا فضای کافی برای قرار دادن آن در منزلتان دارید یا نه. برای این منظور، می‌ توانید ابعاد فضایی را که برای گذاشتن تردمیل در منزلتان در نظر گرفته‌ اید، اندازه بزنید و از فروشنده بخواهید دستگاهی را به شما معرفی کند که با فضای منزلتان سازگار باشد. تردمیل را باید در جایی از منزلتان قرار بدهید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا تمام قسمت‌ های دستگاه روی زمین قرار بگیرد و روی زمین از ثبات کافی برخوردار باشد.

۵ نکته برای حداکثر استفاده از تردمیل

ورزش کردن روی تردمیل، راه و رسمی دارد. برای‌ این‌که درحین راه رفتن یا دویدن روی دستگاه،‌ دچار آسیب‌ های عضلانی اسکلتی نشوید، بهتر است همیشه به این ۵ نکته توجه کنید:

  • اولین قدم، این است که بتوانید روی تردمیل، وضعیت بدنی مناسبی به خودتان بگیرید؛ یعنی سرتان را بالا بگیرید، عضلات گردنتان را کاملاً شل کنید و آرام باشید و ترجیحاً مستقیم به جلو نگاه کنید. اگر قرار است هنگام استفاده از تردمیل به تلویزیون نگاه کنید، این تلویزیون باید در ارتفاعی نصب شده باشد که شما مجبور نباشید گردنتان را برای مدت طولانی با زاویه نگه دارید.
  • دست‌هایتان را آرام‌ آرام مشت کنید، البته نه تا حدی که دست‌ هایتان کاملاً منقبض شود. سعی کنید هنگامی‌که روی تردمیل راه می‌ روید یا می‌ دوید، بازوهایتان از کنار بدنتان به سمت جلو و عقب حرکت کنند و در واقع، یک‌جور حرکت آونگی داشته باشند.
  • توصیه می‌ شود هنگام ورزش کردن، عضلات شکمتان را منقبض کنید.
  • راه رفتن روی تردمیل، نیاز به گام‌ های خیلی کوتاه یا خیلی بلند ندارد. توصیه می‌ شود روی تردمیل، همان ‌طوری قدم بردارید که برایتان آسان و معمول است؛ نه خیلی کوتاه و نه خیلی بلند.
  • توصیه می‌ شود روی نفس‌ های خودتان تمرکز داشته باشید. سعی کنید به صورت طبیعی نفس بکشید و گهگاهی که می‌ توانید، نفس عمیق بکشید.

جمع آوری و تنظیم: کاویاب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.