هر آنچه باید درباره فشار خون بالا بدانید

برای کنترل کردن فشار خون چه باید کرد؟

از بیماری های قلبی گرفته تا دیابت، انسان امروز در معرض خطرات و بیماری های مختلفی قرار دارد. اما یکی از چیزهایی که کمتر به آن توجه می شود، فشار خون بالا است. اگر فکر می کنید شما و نزدیکانتان هیچگاه درگیر چنین مشکلی نمی شوید، باید بدانید آمار ابتلا به فشار خون بسیار زیاد و حیرت انگیز است. در آمریکا یک سوم از جمعیت بزرگسال که حدود ۷۵ میلیون نفر می شود، مبتلا به فشار خون هستند. متاسفانه بسیاری از افرادی که فشار خون دارند، فشار خون خود را کنترل نمی کنند. برای کنترل کردن فشار خون چه باید کرد؟ و چه تغییراتی را باید در سبک زندگی ایجاد کرد؟ در این مطلب هر آنچه باید درباره فشار خون بالا و نحوه کنترل آن به روش های طبیعی بدانید، ارائه می دهیم.

فشار خون بالا چیست؟

همانطور که از نام آن مشخص است، شرایطی است که در آن نیرو و فشار خون در دیواره های رگ های خونی بسیار بالاست. هیچ دلیل مشخصی برای فشار خون بالا وجود ندارد اما فاکتورهای مختلفی در بالا رفتن خطر این بیماری موثرند. محققان عوامل سن، نژاد، ژنتیک، اضافه وزن، مصرف دخانیات، کم تحرکی و استرس را به عنوان ریسک فاکتورها در بالا بردن خطر فشار خون موثر دانسته اند.

چطور می توان متوجه شد که فشار خون داریم؟ ساده ترین روش برای تشخیص فشار خون، دستگاه (دستبند) فشار خون است. گرچه اغلب افراد هیچیک از علائم فیزیکی فشار خون را احساس نمی کنند، فشار خون هم بر روی قلب و هم رگ های خونی فشار ایجاد می کند و موجب می شود خون با فشار بیشتری در بدن جریان یابد. این شرایط خطر سکته قلبی، مغزی، آنوریسم (التهاب رگ های خونی)، نارسایی کلیه، از دست دادن بینایی، مشکلات حافظه، سندرم متابولیک و نارسایی قلبی را افزایش می دهد. به طور کلی درصورتی که فشار خون بالا دارید، کنترل آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

درمان فشار خون بالا

خوشبختانه فشار خون بالا توسط دارو و درمان پزشکی قابل درمان است. به طور معمول کنترل فشار خون توسط دارو انجام می شود. صدها دارو برای درمان فشار خون بالا وجود دارد اما پیروی از رژیم غذایی سالم یک روش طبیعی برای پایین آوردن فشار خون است. در مورد فشار خون نیز مانند بسیاری بیماری های مزمن، تغذیه تنها ریسک فاکتوری است که می توان کنترل کرد. ما نمی توانیم نژاد یا ژنتیک خود را تغییر دهیم اما می توانیم عادت های غذایی خود را که موجب تشدید این بیماری شده، تغییر دهیم. بهتر است برای تغییر رژیم غذایی خود از پزشک کمک بخواهید.

رژیم سبزیجات

امروزه گیاه خواری به عنوان یک روش تغذیه خوب و مناسب شناخته شده است. متخصصان تغذیه معتقدند پروتئین گیاهی خیلی بهتر از پروتئین حیوانی هستند. کسانی که رژیم سبزیجات می گیرند، وزن کمتر و فشار خون بهتری دارند. درکل مصرف سبزیجات تازه و حبوبات بسیار خوب است. شواهد علمی بسیاری نشان دهنده این است که گیاه خواری می تواند خطر فشار خون و دیگر بیماری های مزمن را به میزان زیادی کاهش دهد. یک الگوی تغذیه ای که شامل انواع میوه ها و سبزیجات بوده و مقادیر بالایی از ویتامین ها، مواد معدنی و مقدار کمی چربی های ناسالم، سدیم و قند افزودنی را شامل شود. پزشکان علاوه بر خوردن زیاد میوه و سبزیجات، یک نوع دیگر رژیم را نیز توصیه می کنند که شامل مقدار زیاد میوه و سبزیجات و حبوبات به همراه پروتئین و لبنیات کم چرب است. متخصصان این رژیم را یک رژیم غذایی سالم و خوب برای سلامتی دانسته اند.

غذاهایی که مصرف آنها ممنوع است

گرچه مصرف میوه و سبزیجات بی ضرر و بلامانع است اما برای درمان طبیعی فشار خون بالا، باید مصرف برخی غذاها را به طور کل قطع کرد. نمک، پرچم دار ریسک فاکتورها برای فشار خون بالاست. میزان مجاز مصرف سدیم در طول روز ۲۳۰۰ میلی گرم است که تقریبا برابر است با روزانه یک قاشق چایخوری نمک. آکادمی دیابت و تغذیه این میزان را برای افراد دارای فشار خون بالا بین ۱۵۰۰ و ۲۰۰۰ میلی گرم نمک در روز اعلام کرده است. این بدان سبب است که نمک، مایعات را در خود نگه می دارد و اضافه مایعات را به عروق خونی منتقل می کند. هر چه مایعات بیشتری در خون وجود داشته باشد و عروق خونی به یک اندازه باشند، نتیجه آن فشار خون بالا خواهد بود.

کاهش دادن مصرف نمک تاثیرات فوق العاده ای در کاهش یافتن فشار خون دارد. غذاهایی که نمک زیادی دارند، انواع غذاهای فرآوری شده، فست فودها، سبزیجات کنسروی، غذاهای آماده سرد را دربرمی گیرند. اگر می خواهید فشار خون خود را کنترل کنید اینگونه غذاها را دیر به دیر مصرف کنید نه به عنوان عادت غذایی روزانه. نمکدان را از روی میز بردارید.

مکمل های دارویی

مکمل ها در درمان فشار خون بالا موثر هستند اما این مکمل ها برای هر فرد متفاوت است. پزشک شما باید بر اساس نتیجه آزمایش خون تشخیص دهد کدامیک از مکمل ها برای شما مناسب است. مکمل هایی چون ویتامین D، امگا ۳، منیزیم یا پتاسیم می توانند در پایین آوردن فشار خون نقش مهمی داشته باشند. قبل از اینکه هرگونه خود درمانی کنید و خودسرانه اقدام به مصرف مکمل بکنید، به پزشک مراجعه کنید زیرا شاید بتوانید بسیاری از کمبودهای ویتامین را با مصرف مواد غذایی و تغییراتی در رژیم غذایی خود جبران کنید و دیگر نیازی به صرف هزینه برای مکمل های ویتامین و مواد معدنی نداشته باشید.

ورزش

ورزش روش خوبی برای درمان بسیری از مشکلات و بیماری هاست و فشار خون نیز از این قاعده مستثنا نیست. فعالیت بدنی نقش مهمی در پیشگیری و درمان فشار خون بالا ایفا می کند. این روش درمانی خوبی برای همه بیماران مبتلا به فشار خون بالاست به خصوص کسانی که به دنبال درمان های طبیعی هستند. روزی ۳۰ دقیقه فعالیت که موجب بالا رفتن ضربان قلب شود، تاثیر فوری و قابل توجهی در پایین آمدن فشار خون دارد.

تمرین ذهنی

تمرینات ذهنی منظم می تواند به همان اندازه داروها فشار خون را پایین آورد. انجام هر روزه مدیتیشن برای کسانی که فشار خون بالا دارند، توصیه می شود. اینکار هیچ هزینه ای ندارد. فقط کافی است هر روز صبح ۱۰ دقیقه مدیتیشن انجام دهید تا نه تنها فشار خون شما کاهش یابد بلکه سلامت کلی و وضعیت روحی شما نیز بهبود یابد.

منبع mydomaine.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.