باکتری روده می‌تواند عامل چاقی باشد

رژیم غذایی کم کالری با فیبر بالا داشته باشید

وزن میانگین زنان آمریکایی از اوایل دهه ۱۹۷۰، ۹ کیلوگرم افزایش یاافته است. زنان دو برابر بیش از مردان در معرض بیماری‌های مزمن گوارشی هستند که تحت عنوان سندرم روده تحریک‌پذیر خود را نشان می‌دهد. این نشان می‌دهد مشکل گوارشی در زنان بیشتر شده است. در این مطلب قصد داریم بگوییم چطور باکتری روده می‌تواند عامل چاقی افراد باشد.

دنیای علم می‌کوشد درک بهتری از عملکرد دستگاه گوارشی بدست آورد. به خصوص نقش ۱۰۰ هزار میلیارد باکتری که در دستگاه گوارش زندگی می‌کنند. به این باکتری‌ها “میکروبیوم روده” گفته می‌شود که به مجموعه ژن‌ها یا “میکروبیوتا” بستگی دارد. بیش از ۲۰ سال است که می‌دانیم باکتری‌هایی که در روده ما زندگی می‌کنند، فیبری که از منابع گیاهی دریافت می‌کنیم را تجزیه می‌کنند. اما آنچه اخیرا دریافته‌ایم این است که اگر میکروبیوتا به اندازه کافی از فیبر گیاهی تغذیه نکنند یا به دلیل مصرف زیاد آنتی‌بیوتیک‌ها از بین بروند یا به مرور زمان به دلیل هورمون‌های بیش از حد استرس آسیب ببینند، می‌تواند تاثیر مخرب بر وزن، گوارش و سیستم ایمنی بدن بگذارد.

در سال ۲۰۱۳ گروهی از محققان فرانسوی مطالعه‌ای بر روی ۱۶۹ فرد چاق و ۱۲۳ فرد لاغر انجام دادند. افراد لاغر باکتری‌های فعال بیشتری در روده خود داشتند و فعالیت باکتری‌ها متفاوت از همتایان چاقتر بود. احتمال چاقی در بین این گروه در طی ۹ سال مطالعه کمتر بود و کمتر احتمال داشت که بیماری‌های مزمن رایج چون بیماری قلبی و دیابت نوع دو پیدا کنند.

تغذیه مناسب برای بیماری دیابت

شاید فکر کنید گروه لاغرتر برنده این مطالعه بوده‌اند، اما در مطالعه دیگری ۴۹ فرد دارای اضافه وزن طی ۶ هفته تحت رژیم کم‌کالری با فیبر بالا قرار گرفتند. این افراد نه تنها کاهش وزن پیدا کردند، بلکه تجمع باکتری در روده آنها تنوع بیشتری پیدا کرد. به عبارت دیگر، بسیار شبیه باکتری بدن کسانی بود که به طور طبیعی لاغر بودند.

عادت‌های غذایی که به کاهش وزن کمک می‌کنند

علم میکروب‌شناسی به ما می‌گوید ما می‌توانیم ژن میکروبیوم خود را تغییر دهیم، و این کار تاثیر بزرگی بر ظاهر و احساس ما خواهد داشت. در واقع مشکل چاقی بسیاری از افراد می‌تواند چاقی میکروبی باشد.

منبع prevention.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.