زن و شوهر عزیز مشاجرات زناشویی را مدیریت کنید

قبل از دعوا به اثرات مخرب آن فکر کنید

از مواردی که زن و شوهر باید به آن پایبند باشند و دیگری را عاشق خود کنند این است که با همدیگر سازگاری داشته باشند. زن و شوهر باید به دارایی همدیگر، به نداری همدیگر، به بداخلاق و خوش اخلاقی یکدیگر بسازند. زن و شوهر باید بدانند زندگی چندین ساله، اتوبان صاف و یک طرفه نیست بلکه زندگی جاده‌ای است پرپیچ و خم، دارای سراشیبی و سربالایی، کوه و دشت و دره…

زندگی همیشه به طرف بالا نیست، سرازیری هم دارد و به قول معروف گهی زین به پشت و گهی پشت به زین. زندگی همیشه وفق مراد نیست، هم تلخی دارد و هم شیرینی. این طور نباشد که زن فقط به خوشی‌های زندگی با شوهر بسازد، به اخلاق خوش او و به دارایی او و به خوبی‌ها بسازد. وگرنه سرناسازگاری داشته باشد. مرد هم این طور نباشد که هرموقع همسرش خوش اخلاق، خوش برخورد، خوش رو و زیبا و … باشد با او بسازد. همین که سنی گذشت یا خدای نکرده مریض شد و بستری شد دیگر با او نسازد و به فکر زن دیگر، جوان‌تر از او و زیباتر از او باشد و او را کنج خانه رها کند. زن و مرد باید یار غمخوار، یار باوفای همدیگر باشند و در همه حال به فکر هم باشند و هیچ گاه همدیگر را رها نکنند و از دوستی و عشق به هم کم نشود. در این رابطه رهبر فرزانه انقلاب در هنگام خواندن خطبه عقد برای زوج‌های جوان چنین می‌فرمایند:

نکاتی که در زندگی مشترک باید به آن‌ها توجه کرد.

سازگاری در محیط خانه جزء واجبات است. نبایستی زن و شوهر تصمیم بگیرند که خودشان هرچه گفتند همان شود، آن چه خودشان می‌پسندند و آن چه راحتی آن‌ها را تامین می‌کند، همان بشود، نه این طور نباشد، باید بنا داشته باشند که با هم سازگاری کنند این سازگاری لازم است. سازگاری در زندگی اساس بقای زندگی است و همین است که محبت می‌آفریند. همین است که موجب برکات الهی می‌شود و همین است که دل‌ها را به هم نزدیک می‌کند و پیوندها را مستحکم می‌کند.

دعوا و اختلافات خانوادگی را مدیریت کنید.

دعوا و اختلاف در زندگی مشترک اجتناب ناپذیر است بالاخره زن و شوهر چون معصوم نیستند در بعضی از مسائل با هم اختلاف می‌کنند و شاید به مشاجره لفظی هم برسد ولی مهم این است که هر دو این دعوا و اختلاف را مدیریت کنند و به بعضی از نکات اشاره می‌شود:

  1. در دعوا باید سعی کنید همدیگر را آرام کنید نه قانع، خیلی از زن و شوهرها اصرار دارند که در بحث و بگو و مگوی خانوادگی ثابت کنند که مقصر نیستند و مقصر طرف مقابل است.
  2. سعی کنید در دعوا خانوادگی دیگران را وارد و دخیل نکنید آقای عزیز شما با خانمت مشکل دارید خانم عزیز شما با شوهرت دعوا داری با پدر و مادر و برادر و خواهرش چکار داری و آنها را به میان می‌کشی.
  3. در دعوا نبش قبر نکنید به گذشته برنگردید، رو به جلو حرکت کنید. حرف‌های گذشته را به میان نیاورید فلان روز فلان سال و فلان ماه در فلان جا اینو گفتی….. .
  4. در اختلافات خانوادگی یکی باید کوتاه بیاید کار به لجاجت نکشد و یکی باید گذشت کند.
  5. جلوی دیگران و بچه‌ها دعوا نکنید که اثرات نامطلوب و جبران ناپذیر در بچه‌ها خواهد داشت.
  6. در عصبانیت و دعوا سه چیز ممنوع است: تصمیم، تنبیه و دستور.

وقتی را برای صحبت و گفتگو با یکدیگر اختصاص دهید

یکی از آفات زندگی پرمشغله و ماشینی امروزی این است که زن و شوهرها در طول روز فقط فرصت اندکی برای صحبت با یکدیگر پیدا می‌کنند یا شاید اصلا پیدا نکنند. روانشناسان معتقدند برای زن و شوهری که در طول روز هیچ ارتباطی باهم نداشته‌اند روابط زناشویی بسیار مشکل خواهد بود. بنابراین باید کمی گفتگوهای عاشقانه و ابراز علاقه را به عنوان مقدمه پذیرفت تا روابط عاطفی باعث نزدیکی طرفین شود.

بسیاری از شوهرها براین باورند که مشکلات اقتصادی و امرار معاش و سیر کردن شکم زن و بچه، داشتن بچه‌های دانشگاهی و خانه‌های استیجاری باعث می‌شود که زن و شوهر خیلی کم در کنار هم باشند و به گفتگو و صحبت بپردازند ولی بسیاری از کارشناسان امور خانواده این منطق را نمی‌پذیرند. مرد اگر واقعا مرد زندگی باشد در هر صورت تمام تلاشش برای همین زن و بچه است.

آیا زن و بچه‌اش فقط غذا و پوشاک و مسکن می‌خواهند؟ آیا محبت پدر و محبت همسری نمی‌خواهند؟ این که زندگی بعضی‌ها شبیه زندگی حیوانات است که نه عشقی، نه محبت، نه صفایی، نه گفتگویی و نه خنده‌ای، نه شوخی و … چی می‌شود، آیا همین پدر تلاشگر فکر نمی‌کند فردا باید هرچه درآورد خرج مریضی‌های روحی و روانی بچه‌اش کند. خرج مشاوره‌های خانوادگی کند. آیا همسرش فقط غذا می‌خواهد؟ آیا همسرش آرامش، محبت نمی‌خواهد؟ بالاخره ما انسان‌ها فرقمان با غیر انسان این است که ما زائیده محبت، ارتباط، گفتگو و ابراز عشق به هم هستیم، حتما باید مرد در زندگی، در شبانه روز و در هفته وقتی را در خدمت زن و بچه‌اش قرار دهد.

زن و شوهر و عشق

پیامبر(ص) می‌فرماید: نشستن مرد کنار همسرش بهتر است از اعتکاف در مسجد من.

یعنی حتی نشستن زن و مرد در منزل چرا نباید در سر سفره و یا میز غذا کنار هم باشد یا در نگاه کردن به تلویزیون و یا مواقع عادی زن و شوهر کنار هم بنشینند، هم ثواب را کسب می‌کنند و هم این نزدیکی، عشق و علاقه را در یکدیگر بیشتر می‌کند.

گفتگو مانند یک خیابان دوطرفه است؛ پس سعی در یک طرفه کردن آن نکنید. چنانچه هر یک از زوجین بخواهند صرفا شنونده باشند، اصل گفتگو دچار مشکل می‌شود. یکی از مسائل مهم این است که هرگز صحبت طرف مقابل را قطع نکنید، منتظر بمانید تا حرفش تمام شود، سپس شما صحبت کنید.

هرگز سعی نکنید که وقتی مشغول کاری هستید به صحبت‌های همسرتان گوش دهید. مثلا مرد مشغول مطالعه روزنامه و یا نگاه کردن به تلویزیون است و همسرش مشغول گفتگو و یا زن مشغول سبزی پاک کردن و بچه شیر دادن و یا دیگر کار خانه است و مرد دارد حرف می‌زند. این‌ها نوعی بی‌احترامی به طرف مقابل است و ارتباط چشمی یکی از عوامل مهم در برقراری ارتباط موثر است.

وقتی همسرتان می‌خواهد با شما صحبت کند و شما کاری را که مشغول آن بوده‌اید را کنار می‌گذارید و به صحبت‌هایش گوش می‌دهید در واقع به وی پیام می‌دهید که او برایتان مهم است و این امر به صمیمیت میان شما کمک می‌کند. اگر هم بسیار مشغول هستید حداقل می‌توانید در طول هفته زمانی را فقط به همسرتان اختصاص دهید تا راجع به مسائلتان با یکدیگر گفتگو نمایید.

منبع: برگرفته از کتاب (چهل کلید طلایی)

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.