چرا کمال‌ گرایی چیز بدی است؟

چه ایرادی دارد اگر انسان بخواهد همه چیز در بهترین حالت خود باشد؟

چه ایرادی دارد اگر انسان بخواهد همه چیز در بهترین حالت خود باشد؟ هیچ ایرادی ندارد اما تا وقتی که منجر به شکست شما نشود و این دقیقا اتفاقی است که برای کمال گراها می‌افتد. کمال گرایی از ذهنیت همه یا هیچ می‌آید. یک چیز باید کامل و بی‌عیب و نقص باشد وگرنه شکست می‌خورد. فقط یک راه درست وجود دارد و بقیه همه اشتباهند.

در این مطلب به شما خواهیم گفت چرا کمال گرایی موجب شکست شما می‌شود؟

هیچگاه کاری را به انجام نمی‌رسانید

برای کمال گراهایی که استانداردهای بالایی دارند هیچ پروژه‌ای به انجام نمی‌رسد زیرا با معیار “تمام و کمال” آنها هماهنگی پیدا نمی‌کند. در نهایت شما کار را انجام می‌دهید اما به انجام نمی‌رسانید.

مدام دچار استرس و نارضایتی هستید

کمال گرایی بسیار استرس‌زاست زیرا مدام نگران این هستید که همه چیز خوب و کامل باشد. هیچ چیز همیشه خوب و بی‌عیب و نقص نخواهد بود و همین احساس رضایت از خود را از بین می‌برد و در نهایت موجب خستگی در کار می‌شود.

ریسک نمی‌کنید

گرچه در ظاهر این فقط یک تمایل به کمال است اما این تمایل از ترس از شکست نشات می‌گیرد. بنابراین از ترس اینکه مبادا نتوانید کاری را خوب و بی‌عیب و نقص انجام دهید، به طور کلی از انجام آن سرباز می‌زنید. بنابراین به سراغ هیچ کار جدیدی نمی‌روید. در نهایت ترس از شکست شما خود موجب شکست می‌شود.

خلاقیت را تضعیف می‌کنید

اگر مدام استرس داشته باشید که همه چیز را کامل و بی‌عیب و نقص انجام دهید، توانایی تخیل و خلاقیت خود را سرکوب می‌کنید و کمال گرایی در نوآوری که لازمه تغییر مثبت و موفقیت است مانع ایجاد می‌کند.

تلاش می‌کنید که همه را راضی و خوشحال نگه دارید

افراد کمال گرا همیشه سعی می‌کنند دیگران را بخندانند و راضی نگه دارند و دیگران راجع به آنها خوب فکر کنند. بر اساس تفکر همه یا هیچ که دارید، هر کس که مانند شما باشد را خوب و دیگران که مانند شما نیستند را بد می‌دانید. تلاش برای جلب رضایت دیگران مشکلات زیادی را در تصمیم گیری برای شما ایجاد می‌کند و از وارد شدن به بحث‌هایی که گمان می‌کنید شاید موجب شود دیگران را برنجانید، خودداری می‌کنید. به همین خاطر اغلب کار شما را فلج می‌کند.

بزرگترین منتقد خود و دیگران هستید

کمال گراها مدام در حال قضاوت خودشان هستند و از آنجاییکه این قضاوت در ارتباط آنها با دیگران نیز اثر می‌گذارد، آنها دیگران را نیز قضاوت می‌کنند. مدام درباره اینکه دیگران چه کاری را اشتباه انجام داده‌اند، سخن می‌گویید و مدام در حالت تهاجمی هستید. مثلا به کارمندان خود می‌گویید “باید خوشحال باشی که ساعت ۵ عصر پیش از آنکه کارت را تمام کنی به خانه می‌روی”. انتقاد زیاد از دیگران تولید و کارایی را پایین می‌آورد و منجر به شکست می‌شود.

نمی‌توانید کار را به دیگران محول کنید

افراد کمال گرا برایشان سخت است کار را به دیگران محول کنند. بر اساس ذهنیت همه یا هیچ شما این باور را دارید که تنها یک راه درست برای انجام کارها وجود دارد و بقیه راهها اشتباهند. از آنجایی که دیگران برداشت مشابه شما را ندارند احتمالا با روش انجام کار آنها موافق نخواهید بود. به همین خاطر ترجیح می‌دهید خودتان کارها را انجام دهید. عدم محول کردن کارها به دیگران موجب می‌شود به تنهایی تمام مشکلات کار را به دوش بگیرید و استرس زیادی را متحمل شوید.

همه چیز را شخصی‌سازی می‌کنید

یک فرد کمال گرا ارزش‌گذاری شرطی برای خود دارد یعنی به خود باور و اعتماد دارید اگر کارها خوب پیش برود، اگر مردم شما را دوست داشته باشند، اگر کارتان را خوب انجام دهید. شنیدن هرگونه بازخورد منفی برایتان سخت است زیرا آن را شخصی‌سازی می‌کنید. با این تفکر که چیزی یا کامل است یا محکوم به شکست است قدم پیش می‌گذارید و به این فکر می‌کنید که اگر در این کار شکست بخورم همیشه یک شکست خورده‌ام. این شخصی‌سازی مانع از آن می‌شود که بازخوردهای لازم برای بهتر شدن را دریافت کنید و همین در نهایت شما را به سمت شکست رهنمون می‌کند.

هیچ وقت استراحت نمی‌کنید

کمال گراها همیشه می‌گویند: هر وقت کارم انجام شد استراحت می‌کنم. طبیعتا هیچ کاری هم به انجام نمی‌رسد زیرا به اندازه کافی (برای کمال گراها) کامل نیست. از این رو این افراد در معرض فرسودگی شغلی قرار می‌گیرند که در نهایت موجب شکست شغلی و حرفه‌ای می‌شود.

منبع success.com
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.