با درمان سلولیت پوست آشنا شوید

سلولیت در میان خانم‌ها بیشتر شایع است

سلولیت یا تجمع چربی‌ها زیر پوست یکی از مشکلاتی است که افراد حتی گاهی با کمترین اضافه وزن هم دچارش می‌شوند و بدتر از آن رفع سلولیت است که در قسمت ران ، باسن و پشت پا به سختی قابل درمان است. از هر خانمی که می‌خواهید بپرسید: اگر یک چیز باشد که از آن بیش از همه متنفر باشد، آن چربی است. روی هم رفته، همه از سلولیت بیزارند، اما این حس تنفر برای خانم‌ها قوی‌تر است. این عارضه آقایان را هم درگیر خود می‌کند، اما بیشتر در میان خانم‌ها شایع است. با توجه به مقاله اخیر دانشگاه کرنل، ۹۸٪ از خانم‌های بالغ از سلولیت رنج می‌برند. فرقی نمی‌کند اضافه وزن داشته باشید یا مثل یک مدل لاغر باشید، سلولیت همیشه در کمین شما است.

آناتومی سلولیت

سلولیت زیر پوست تشکیل می‌شود. در پوست سه لایه وجود دارد و سلولیت در لایه هیپودرم یا زیر پوست شکل می‌گیرد. زمانی که سلول‌های چربی زیر پوست از چربی انباشته می‌گردند، بافت همبند دور تا دور آنها را گرفته و در واقع بافت چربی را قطعه قطعه می‌سازد و پوست روی بافت همبند کمی به سمت پایین کشیده می‌شود. به همین دلیل است که پوست در مناطق مبتلا به سلولیت شکلی شبیه به پوست پرتقال دارد.

نمی‌توان کاملا از رسوب چربی با ورزش و رژیم غذایی جلوگیری کرد اما این دو عامل تاثیر زیادی در کنترل سلولیت دارند. در ابتلا به سلولیت، ژنتیک حرف اول را می‌زند و قوی‌ترین عامل ابتلا به سلولیت به شمار می‌رود. اما با این حال پیروی از رژیم غذایی نامناسب و زندگی بی‌تحرک می‌تواند سلولیت را بسیار وخیم‌تر سازد زیرا با اضافه وزن، خوردن غذای نامناسب و آب کافی، مسلما رسوب چربی در بدن بیشتر خواهد بود. با بالا رفتن سن و کاهش ضخامت و قدرت بافت همبند، سلولیت رشد بیشتری خواهد یافت.

یکی دیگر از عوامل مهم ابتلا به سلولیت، میزان هورمون‌ها است به ویژه در زنانی که سلولیت در آنها در دوره تغییرات هورمونی چون بلوغ، بارداری، یائسگی، سندرم پیش از قاعدگی و حتی پس از یک تا چند دوره استفاده از قرص‌های ضدبارداری بوجود آمده است. این هورمون‌ها مسئول تغییراتی در جریان خون، سیستم لنفاوی و بافت چربی و همبند هستند و بدین شکل در ابتلا به سلولیت نقش دارند.

رفع سلولیت پا و بدن با تغذیه

اگر می‌خواهید به سرعت از شر سلولیت خلاص شوید، بهتر است از مصرف مواد غذایی فرآوری شده به طور کامل خودداری کنید. خوراکی‌های حاوی شکر، سودا، مواد پخته شده و آب نبات و همچنین آن دسته از محصولاتی که اصلاح شده‌اند، مانند نان سفید، پاستای سفید و سیب زمینی سرخ کرده از جمله این مواد غذایی هستند.

نتیجه: شما یک رژیم غذایی کامل خواهید داشت که بر اساس گوشت بدون چربی و محصولات تازه شکل گرفته است. اما این بدان معنا نیست که همیشه مجبورید مرغ کبابی و کلم بروکلی بخار پز بخورید.

واترز به شما خواهد گفت که این تمرینات ورزشی هستند که باسن و ران شما را خوش فرم می‌سازند. تمرینات ورزشی سرعتی و دوره‌ای چربی‌های اضافی شما را می‌سوزانند، وضعیت قلبی عروقی شما را بهبود بخشیده و ماهیچه‌های بدن را تقویت می‌کنند. یک برنامه ورزشی جامع معمولا از ۳ دوره مختلف تشکیل می‌شود. هر دوره معمولا ۳ تا ۵ تمرین را شامل می‌شود. در دور اول، تمرینات یکی پس از دیگری انجام می‌شوند، بدون آنکه بین تمرینات استراحت کنید. وقتی تمرینات دور اول را به پایان رساندید، یک دقیقه استراحت می‌کنید و کل تمرینات این دوره را مجددا تکرار می‌نمایید. وقتی یک بار دیگر تمرینات را انجام دادید، به دور دوم رفته و سپس دور سوم را آغاز می‌کنید.

در مطالعه اخیر دانشگاه سیراکیوز، دانشمندان دریافتند افراد پس از انجام تمرینات مربوط به نواحی پایین تنه، در مقایسه با ساعاتی که به انجام تمرینات بالاتنه مشغول هستند، کالری بیشتری می‌سوزانند. دلیل‌اش این است: عضلات پا مانند عضلات چهار سر ران و باسن از توده عضلانی بیشتری در مقایسه با قفسه سینه و دست‌ها برخوردارند. با ما همراه شوید تا راه‌هایی برای درمان سلولیت را به شما آموزش دهیم.

تمرینات ورزشی کاربردی برای درمان سلولیت باسن

تمرین ۱:بالا بردن یک پا و کفل

۱) طاق باز روی زمین بخوابید، زانوی چپ خود را خم کرده و پای راست‌تان را صاف روی زمین بگذارید (پای راست شما باید در راستای ران چپ‌تان باشد). حالا سعی کنید شکم‌تان را تا حد امکان به سمت داخل فشار دهید و در همین وضعیت بمانید.

۲) ماهیچه سرین را فشرده کنید و باسن‌تان را آن قدر بالا بیاورید که بدن‌تان به شکل یک خط راست درآید (پای چپ‌تان باید تمام مدت بالا باشد). ۲ ثانیه مکث کنید و در همین حال شکم‌تان را فشرده نگه دارید. سپس به موقعیت اولیه برگردید و تمرین خود را تکرار کنید. در این تمرین، نیم تنه و باسن شما باید به عنوان یک عضله واحد در نظر گرفته شوند، تا قوس کمر شما از اول تا آخر ثابت بماند. به این ترتیب، تمرینی که انجام می‌دهید تنها ماهیچه سرین را شامل می‌شود و با همسترینگ و عضلات کمر درگیر نمی‌شود.

تمرین ۲:حرکت انفجاری پایین تنه

۱) یک جفت دمبل بردارید و آنها را در راستای بازو در طرفین بدن نگه دارید. کف دست‌های خود را رو در روی یکدیگر قرار دهید.

۲) با پای راست خود یک قدم به عقب بردارید و بدن‌تان را خم کنید تا جایی که زانوی چپ‌تان به زاویه ۹۰ درجه برسد و زانوی راست‌تان به زمین برخورد کند. با ایجاد فشار، بدن‌تان را به وضعیت اولیه برگردانید. وقتی چند مرتبه این تمرین را تکرار کردید، کمی استراحت کرده و به سرعت تمرین فوق را با پای دیگر ادامه دهید.

تمرین ۳:استپ آپ

۱) یک جفت دمبل بردارید و آنها را در راستای بازو در دو طرف بدن نگه دارید. مقابل یک نیمکت بایستید و پای چپ خود را محکم روی آن بگذارید.

۲) به پای خود فشار آورید تا جایی که از روی نیمکت بالا رفته و راست بایستید. پای راست‌تان را نزدیک نیمکت در هوا نگه دارید. سپس، بدن‌تان را به سمت عقب حرکت دهید تا جایی که پای راست‌تان به زمین برسد. وقتی تمرین‌تان تمام شد، همین مراحل را با پای دیگر ادامه دهید.

روش‌های خانگی برای درمان سلولیت

حمام نمک دریا

وان حمام را پر از آب گرم کنید و ۲۰۰ تا ۵۰۰ گرم نمک دریا داخل آب بریزید و چند دقیقه‌ای داخل وان بروید. می‌توانید بگذارید نمک به مدت نیم ساعت روی بدن بماند یا این که بلافاصله بشوئید. در آخر کمی بدن را ماساژ بدهید. این کار را در هفته ۱ بار تکرار کنید.

اسکراب بدن ارگانیک

اسکراب‌های لایه بردار جریان خون را تقویت می‌کنند و پوست را نرم و سالم نگه می‌دارند. ۱ پیمانه نمک دریا را با ¼ پیمانه روغن زیتون ترکیب کنید و به بدن بمالید. یا این که ۱ پیمانه پودر قهوه را با ۱ پیمانه شکر یا نمک و چند قطره روغن زیتون ترکیب کنید. بعد از بخار دادن به پوست اسکراب‌ها را استفاده کنید و از پایین به بالا با حرکت دایره‌ای پوست را ماساژ دهید. این اسکراب‌ها را وقتی در حمام یا سونا هستید دو بار در هفته تکرار کنید.

روغن زیتون و روغن ماهی

روغن زیتون و روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند و علاوه بر مرطوب کردن پوست سوخت و ساز چربی‌ها را بالا می‌برند. هر روز صبح ۱ قاشق چای‌خوری روغن زیتون مصرف کنید. روغن ماهی برای پوست هم بسیار مفید است و بهتر است از کپسول‌های روغن ماهی مصرف کنید.

برنامه غذایی سالم و مصرف آب

بیشتر پروتئین، فیبر، کربوهیدرات پیچیده و غذاهای سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده مصرف کنید. ترکیبی از مرغ، بروکلی و قارچ. سرشار از پروتئین، فیبر و ویتامین است و تنها ۱۰۰ گرم کالری دارد. کمتر شیرینی جات، غذاهای شور و شیرین، فست فود و الکل مصرف کنید.

  • بهترین غذاهای ضد سلولیت: موز، گریپ فروت، تخمه آفتابگردان، زنجبیل، ماهی، روغن زیتون، آووکادو، تخم مرغ، بلغور جو و کاهو.
  • مصرف آب: روزانه ۱٫۵ تا ۲ لیتر آب بنوشید. یکی از دلایل ایجاد سلولیت‌ها کم آبی بدن است.

جمع‌آوری و تنظیم: کاویاب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.