دستمال مرطوب کننده و مواد مخدر موجود در آن

از دستمال های مرطوب در مواقع ضروری استفاده کنید

چندی پیش در خبرها آمده بود که برخی از دستمال مرطوب به ماده مخدر LSD آلوده شده اند تا بتوانند در گروهی از دختران جوان یا نوجوان جرقه های اولیه اعتیاد را بزنند. به همین بهانه تصمیم گرفتیم در مورد دستمال مرطوب و مزایا و معایب آنها و در کنارش درباره این ماده مخدر و میزان جذبش از طریق پوست مطلبی تهیه کنیم. با ما همراه شوید.شاید برخی از دستمال مرطوب با نام و نشانی غیرمعتبر، به عمد، آلوده به ماده توهم زای LSD شده باشند و شاید هم نه. اما در این تردیدی نیست که تقریبا تمام دستمال های مرطوب که حتی تولید برندهای معروفی هم هستند، حاوی ترکیب های مضری هستند که می توانند بر محیط زیست و به دنبال آن بر سلامت ما تاثیر منفی بگذارند و به همین دلیل بهتر است تا جایی که ممکن است، استفاده از آنها را محدود کنیم.

مزایای دستمال مرطوب:

دستمال های مرطوب به دلیل کاربردی و در دسترس بودن، همچنین به دلیل بوی خوب و لطافتی که دارند مورد علاقه بسیاری از افراد به خصوص خانم ها و مادران جوان هستند. از نظر بسیاری از مصرف کنندگان، دستمال های مرطوب اقتصادی و به صرفه هستند و کاربرد آنها در هر شرایطی ساده است. تولیدکنندگان ادعا می کنند استفاده از این دستمال ها باعث می شود حین شستشو در مصرف آب به میزان۳ برابر صرفه جویی شود و ۴ تا ۷ برابر کمتر آب را آلوده می کند. البته فراموش نکنید که مصرف کنندگان نمی دانند چه مقدار آب برای تولید دستمال مرطوب استفاده می شود.

معایب دستمال مرطوب:

دستمال های مرطوب بر پایه آب و بدون الکل تهیه شده اند و برای اینکه دچار آلودگی های میکروبی نشوند نگهدارنده هایی دارند که معروف ترین آنها فنوکسی اتانول است. این ماده شیمیایی خاصیت ضدمیکروبی دارد و از رشد باکتری ها پیشگیری می کند. برخی از انواع دستمال های مرطوب بهداشتی از ۶۰درصد پلی استر (مواد شیمیایی) و ۴۰ درصد سلولز تهیه شده اند. متخصصان توصیه می کنند در صورت تمایل به استفاده، از انواع صددرصد سلولزی استفاده کنید زیرا پلی استر ۴ برابر سلولز دی اکسید کربن تولید می کند که برای محیط زیست مضر است. در ضمن به نوع نگهدارنده استفاده شده نیز باید توجه داشته باشید

تاکنون تحقیقات بسیاری در رابطه با فنوکسی اتانول انجام شده است. گرچه این ماده از سال ۲۰۰۵ از سوی مقامات بهداشتی اروپایی مجوز استفاده گرفته است اما به اثبات رسیده که برای کبد مضر است و می تواند برای سیستم عصبی و سیستم گوارشی و خون مشکل ساز باشد. به عنوان مثال این ماده و مشتقاتش می توانند اختلال در کارکرد غدد درون ریز و آلرژی شوند. حتی در سال ۲۰۰۳ محققان انگلیسی از ارتباط میان مصرف این نگهدارنده و ابتلا به سرطان پستان خبر دادند.مواد مضر دیگر موجود در دستمال های مرطوب فتالات ها هستند. فتالات ها مولکول های شیمیایی هستند که به عنوان تثبیت کننده مورد استفاده قرار می گیرند.

در اروپا تنها یک نوع از فتالات ها با عنوان دی اتیل فتالات استفاده می شود اما بررسی ها نشان داده حتی این نوع از فتالات ها هم می تواند در رشد بیضه و کاهش قدرت باروری موثر باشد و باعث اختلال در میزان هورمون های کبدی شود.تولیدکنندگان می گویند از این مواد در میزان استاندارد استفاده شده تا سمیتی نداشته باشند اما هنوز به اثبات نرسیده که دوز پایین این ترکیب های شیمیایی می تواند بی خطر باشد. به گفته متخصصان سرطان شناسی، همین میزان پایین از مواد سمی می تواند مخصوصا در دوران بارداری با تاثیر بر کارکرد غده درون ریز زمینه ساز ابتلا به سرطان هایی باشد که ۴۰ یا ۵۰ سال بعد نمایان شوند. به همین دلیل توصیه اصلی بر مصرف نکردن این نوع محصولات مخصوصا در دوران بارداری و کودکی است. متاسفانه آمار نشان می دهد طی ۲۰ سال گذشته در اروپا میزان ابتلای کودکان به سرطان افزایش یافته است.

۵ توصیه تکمیلی

  1. از دستمال های مرطوب تنها در مواقع ضروری استفاده کنید.
  2. در صورتی که امکان استفاده از آب و صابون را دارید از این مواد به جای دستمال های مرطوب استفاده کنید.
  3. سعی کنید هنگام خرید انواعی را انتخاب کنید که روی آنها قید شده از نظر آلرژی زا بودن کنترل شده اند.
  4. اگر برای کودک زیر ۳ سال از دستمال مرطوب در ناحیه تناسلی استفاده می کنید بعد از آن با پارچه ای نمناک و تمیز محل را پاک کنید.
  5. از دستمال های الکلی بیش از حد استفاده نکنید زیرا باعث خشکی شدید پوست می شوند.

درباره LSD بیشتر بدانیم:

LSD یک ماده توهم زاست که بی بو و بی رنگ است و به اشکال مختلف مانند قرص های نقره ای و خاکستری رنگ، پودر سفید رنگ، کپسول، ژلاتین و مایع صاف و روشن وجود دارد. گاهی دیده شده این ماده به صورت کاغذهای مربعی شکل کوچکی که روی آنها نقش و نگارهای مختلفی کشیده شده، به عنوان «کاغذ خشک کن» فروخته شده است. LSD را به شیوه های خوراکی، دخانی، استنشاقی و تزریق مصرف می کنند. آثار فوری مصرف آن پس از ۱ ساعت ظاهر می شود و به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت باقی می ماند.

منبع زیباجو
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.